Ratko Rudić
 REUTERS/Laszlo Balogh
ITALIJA

SVIĐA IM SE KALIFORNIJA Rudićev Pro Recco u Silicijskoj dolini promovira vaterpolo

Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. kolovoz 2019. 13:38

Najbogatiji vaterpolski klub na svijetu s proračunom daleko jačim od svakog hrvatskog nogometnog prvoligaša, izuzev Dinama, svoju je veličinu uvijek znao prikazivati i odabirom pripremnog uporišta, različitim medijsko-marketinškim aktivnostima itd.

Pro Recco je tako prije još koju godinu počeo, isto kada i najbogatiji nogometni klubovi Zapada, odlaziti na pripremno-promotivne turneje po SAD-u. Prije tri-četiri godine su snimanje klupskog kalendara obavili u... New Yorku.

Sada će pak jedan dio rujanskih priprema obaviti u Kaliforniji, u Silicijskoj dolini i na nekim od najprestižnijih sveučilišta na svijetu - Stanfordu, Berkeleyju i UCLA.

- Velika je čast i za naš klub, pokrajinu Liguriju i talijanski vaterpolo biti na takvim sveučilištima koja su dala stotine olimpijskih medaljaša, ali i mjestu koje je iznjedrilo pojedince koji su stvarali povijest svjetske književnosti, politike i međunarodnih odnosa - kaže Maurizio Felugo, nekoć veliki talijanski reprezentativac, danas predsjednik Pro Recca.

Klub iz Genove, momčad koju vodi naš Ratko Rudić, a ondje od Hrvata igraju Marko Bijač, Nikša Dobud te od ljetos i Andro Bušlje, u Kaliforniji će boraviti od 7. do 16. rujna.

Linker
24. travanj 2024 03:51