Luka Bukić

 Božo Radić/Cropix
OSLABLJENI SPLIĆANI

Težak udarac za prvaka Hrvatske, reprezentativac uoči borbe za trofej slomio ruku: ‘Još jedan manje...‘

Luka Bukić tek se oporavio od operacije preponske kile, a sad mora propustiti i Superkup protiv Juga
Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. ožujak 2024. 13:42

U Zagrebu se u četvrtak dosta kasno navečer (21.00 - HTV 2) igra utakmica za drugi pokal u hrvatskom klupskom vaterpolu ove sezone. Nakon finala Hrvatskog kupa u kojem je Jug Adriatic osiguranje slavilo protiv Jadrana, u Zadru 2. prosinca prošle godine (15:14 petercima), slijedi utakmica Superkupa. Pravo nastupa u borbi za ovaj trofej, u jednoj jedinoj utakmici, imaju prvak države i pobjednik Kupa iz prethodne sezone. Bazen u kojem se igra uvijek mora biti neutralan, za ovu je sezonu Superkupa određen Zagreb i plivalište uz Savu.

Splitski Jadran međutim u metropolu iznova nije stigao u najjačem sastavu. Osim duže vremena odsutnog Marina Čaglja koji se tek vraća nakon mononukleoze, Splićani su lišeni usluga vrlo im bitnog igrača Luke Bukića. Hrvatski je reprezentativac nažalost slomio ruku, slijedi pauza od dosta tjedana. Šteta primarno za ovog dečka koji se taman vratio treninzima i utakmicama nakon operacije preponske kile zbog koje je propustio SP u Dohi i osvajanje zlata. Dakako, nemaleni udarac i za sam Jadran jer nije isto imate li ili ne u momčadi igrača klase Bukić.

- Oslabljeni smo za snažnog reprezentativca, igrača koji je iskusan, igrao puno finala. Još jedan manje u rotaciji jer nemamo ni Čaglja, otpao je i Amerikanac Gruwell. To sve stvara određeni pritisak u smislu da ćemo morati drukčije rasporediti stanje na utakmici, međutim to nije izgovor. Idemo osvojiti trofej - naglasio je Jure Marelja trener Jadrana i podsjetio:

- U uvodu sezone sam još rekao da će Jadran bez obzira i na sve moguće otegotne okolnosti ići na sve trofeje i svaki put na pobjedu. Dakle, imperativ u ovoj utakmici je svakako pobjeda, osvajanje trofeja.

image

Jerko Marinić Kragić

VOJKO BAŠIĆ/Cropix

Iza jadranaša je ne baš osobito uspješno gostovanje odnosno igra protiv Novog Beograda u Ligi prvaka. Jednako tako, dojma smo da je Jadranu malo više "u glavi" utakmica sljedećeg utorka kada će doma ugostiti Pro Recco. Međutim, između europskog doprvaka (Novi Beograd) i prvaka (Pro Recco), "smjestio" se Jug AO i Superkup.

- Mi i Jug smo dvije sigurno najbolje momčadi u Hrvatskoj - naglašava kapetan jadranaša Jerko Marinić Kragić.

- Naravno, Primorje igra isto jako čvrsto, dobro. Solaris nije za podcijeniti, ali Jadran i Jug su dva najbolja sastava. Vjerujem da smo mi ti koji smo najbolji ne samo ovog trenutka, već najbolji u državi i da ćemo mi biti ti koji će osvojiti trofej. Samo, nije dovoljno to samo pričati. U prvoj borbi za trofej, onaj u Kupu to nismo pokazali i tada smo loše startali u utakmicu, pa ako smo izvukli pouke iz te utakmice, kao i one u Novom Beogradu, mislim da možemo biti pravi protiv Juga. Bez obzira što smo poremećeni malo ozljedama, nedostacima nekih igrača, motivirani smo jako. Željni i gladni. Trofej Superkupa možda nema sad ne znam kakvo veliko značenje, ne "zvuči" osobito, ali nama je to sada finale svjetskog prvenstva i nas tu zanima samo pobjeda.

Linker
27. travanj 2024 10:56