14-02-2021: Waterpolo: Croatia v Romania: Rotterdam ROTTERDAM, NETHERLANDS - FEBRUARY 14: Team Croatia during the Olympic Waterpolo Qualification Tournament 2021 match between Croatia and Romania at Zwemcentrum Rotterdam on February 14, 2021 in Rotterdam, Netherlands (Photo by Marcel ter Bals/Orange Pictures)
 MARCEL TER BALS Orange Pictures
SKANDAL NA POMOLU

‘Tražimo zaštitu!‘ Hrvatskoj reprezentaciji prijeti zaraza, zatvoreni u hotelu zajedno sa oboljelima!?

Opasnost od zaraze sada raste, igrači ne da ne smiju iz hotela, nego ne smiju niti iz soba!
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. veljača 2021. 14:26

U nizozemskom Rotterdamu, gdje je u tijeku predolimpijski vaterpolski turnir, reprezentacija Turske još je u nedjelju, nekoliko sati uoči početka turnira, diskvalificirana jer su u njihovoj ekspediciji pronađena najmanje trojica s pozitivnim testom. Prema pravilima (koja nisu baš sportski korektna), istog je trenutka momčad izbačena s natjecanja, ali... Tu problem nije uopće riješen.

Naime, Turci se i dalje nalaze u istom hotelu kao i hrvatska reprezentacija! Ne samo Hrvatska, već i Rusija, Crna Gora, te Gruzija. Ne moramo ni napominjati koliko je sada višestruko narasla opasnost od zaraze, kako na naše, tako i druge reprezentacije. Istina, od prvog ulaska u hotel, protuepidemijske mjere su postavljene na visoku razinu. Igrači ne da ne smiju iz hotela, nego ne smiju niti iz soba! Osim kada idu na trening i utakmice. Doručak, ručak i večeru unose na pladnju u sobu. Sobe su dakako jednokrevetne. Drastično, nalikuje na zatvor, te se igrači i treneri vide u biti samo na treningu i utakmici!?

Nije to sve. Turska reprezentacija u Rotterdam je doletjela iz Istanbula na istom letu s crnogorskim vaterpolistima! Hrvatski vaterpolski savez je tijekom ponedjeljka uputio dopis FINA-i ne bi li upozorili na velik problem.

- Mi smo posljednjih mjesec dana poduzeli sve najstrože mjere zaštite svojih igrača i članova stožera. U Hrvatskoj su u hotelima bili praktički jedini gosti, posve izolirani, višestruko testirani i došli smo u Nizozemsku svi zdravi. No, sada smo u režimu 'balon-turnira' koji je pod ovlasti FINA-e, te na neki način tražimo zaštitu. Ulog je silno velik - potvrdio nam je Renato Živković, glavni tajnik HVS-a.

U uvjetima koji su sada, možemo se samo uzdati u puku sreću i ništa više od toga, nažalost. Cijela reprezentacija je i nadalje u sobama, s minimalnim kontaktom Barakuda između sebe. Protiv pandemije se teško boriti, ali da je FINA organizacijski potpuno zakazala, još jednom, to je također neprijeporna istina.

Linker
20. travanj 2024 02:10