NEJA MARKIČEVIĆ Cropix
USUSRET DVOBOJU

Tucak najavio najvažniji ogled na SP-u do sada, pa detektirao protivnika: ‘Igraju atipičan vaterpolo‘

‘Mislim, to nije normalan vaterpolo. Puno plivanja i više igre jedan na jedan‘ - rekao je Marko Žuvela
Piše: HinaObjavljeno: 20. srpanj 2023. 17:03

Nakon pobjede protiv Argentine i poraza od Mađarske, hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u petak očekuje ogled posljednjeg kola skupine C SP-a u Fukuoki, ogled protiv domaćina.

U dosadašnjih sedam međusobnih susreta, pri čemu su četiri igrana na svjetskim prvenstvima, Hrvatska je ostvarila svih sedam pobjede.

U petak se očekuje i osma, a Hrvatska bi njome osvojila drugo mjesto u skupini.

- Znam da mnogima koji ne prate vaterpolo pomnije, da bi im Japan mogao djelovati kao neka egzotična reprezentacija - kazao je za hvs izbornik Ivica Tucak.

- Međutim, to je momčad koja zadnjih sedam, osam godina igra ozbiljan vaterpolo, imaju neka očekivanja s ovog turnira, domaćini su. Igraju atipičan vaterpolo. Moderno, ali sasvim drukčije od ičega što igraju europske momčadi. Stalno su u protunapadu, u fizičkom duelu koji je nevjerojatan i s te ćemo strane uistinu trebati biti na maksimumu - kazao je izbornik.

image
ANDREA MASINI/DEEPBLUEMEDIA/Andrea Masini/deepbluemedia/

- Protiv Mađarske su ovdje dvije i pol četvrtine bili u ‘egalu," dodao je.

Slično razmišlja i Marko Žuvela.

- Igrali smo s njima u nekoliko navrata u zadnje vrijeme. Znamo da neće biti baš jednostavno. Igraju neobičan stil igre. Mislim, to nije normalan vaterpolo. Puno plivanja i više igre jedan na jedan. Nemaju klasičnu, normalnu napadačku lepezu. Mislim da smo mi ipak kvalitetniji, samo se treba dobro pripremiti - kazao je dodavši: - Idemo ovo dobiti, te se okrenuti osmini finala.

Utakmica je na rasporedu u petak, u 12.00 sati po hrvatskom vremenu. Petak donosi i ogled između Srbije i Crne Gore u skupini D. Španjolska iz te skupine ide direktno u četvrtfinale, a Hrvatska će u osmini finala igrati protiv poraženog iz sraza Crnogoraca i Srba.

Linker
26. svibanj 2024 18:50