Ivica Tucak

 ANDREA MASINI/DEEPBLUEMEDIA/Andrea Masini/deepbluemedia/
REAKCIJA IZ HRVATSKOG TABORA

Tucak nakon gorke pobjede Hrvatske: ‘Ovo je mentalno ubijanje i igrača, i mene, i mojih suradnika‘

U razigravanju za poredak od 9. do 12. mjesta Hrvatska je svladala Kanadu s 13:5 (3:2, 3:1, 5:1, 2:1)
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. srpanj 2023. 07:49

Hrvatska će svoj nastup u Japanu završiti u borbi za deveto mjesto, a protivnik će biti Australija (u čertvrtak u noći, u 03.30). Naime, Australci su dobili Japance tijesno 16:15, dok je Hrvatska puno uvjerljivije svladala Kanadu, što još uvijek nije odveć promijenilo raspoloženje našeg izbornika Ivice Tucka. Nije da ne možemo i shvatiti.

- Nemam što bitno posebno zadovoljan. Odradili smo utakmicu, ono što je bilo sportski, odradili smo našu dužnost - za početak će šef stručnog stožera i nastaviti.

- Naravno da nama mjesto nije ovdje, u ovom dijelu, ali tako su se posložile kockice. Sad moramo to odraditi, to smo i učinili, te nemam što zamjeriti igračima. No, kad me već pitate, onda moram samo reći kako uopće ne vidim smisao ovih utakmica. Ovo je mentalno "ubijanje" i igrača i mene i mojih suradnika. Ne mislim samo na Hrvatsku, nego općenito, zašto više "stojimo" ovdje, igramo ove utakmice. Ako prvih šest mjesta vodi na sljedeće svjetsko prvenstvo, ne znam čemu uopće ove sadomazohističke utakmice. Svatko tko se bavio sportom zna kako je kada se izgubi eliminacijski susret. Ide se kući i to je to. Ostaje nam ovdje sada još jedna utakmica. To je dužnost, moramo to odraditi na maksimumu, dužnost prema nama samima. Kako će završiti, bili 9. ili 10. neće ništa bitnije promijeniti. Ostaje dojam da nismo ovdje bili pravi, nedostajalo je malo, to "nešto", ono se svelo na tu jednu loptu u nokaut fazi. Moramo vidjeti što je to bilo u toj jednoj lopti.

Zvonimir Butić bio je najbolji pojedinac u našim redovima protiv Kanade. U biti, ovaj mladić je jedna od sigurno svjetlijih točaka Hrvatske u Fukuoki.

- Biti hrvatski reprezentativac je čast, pogotovo u ovom sportu i svaki trenutak svi mi pokušavamo iskoristiti na najbolji mogući način. Znamo da smo razočarali sebe i hrvatsku javnost i da ovo nije pravo mjesto za koje se Hrvatska treba boriti, ali dok smo tu, dat ćemo sve od sebe. Tako ćemo učiniti i u zadnjoj utakmici koja nam još ovdje preostaje, na isti način, maksimalno motivirano, pokazati što možemo.

O svom debiju za Barakude, Butić će sljedeće.

- Nažalost, zbog rezultata ne mogu biti nikako zadovoljan. Osobno su mene, prvenstveno izbornik, a onda cijela momčad primili kao da sam tu već pet godina. S te strane mi je puno lakše nego da su, ne znam, malo "čvršći" prema meni. Ovo je jedno veliko iskustvo meni osobno, ali isto tako svima nama jedno upozorenje pred onim što slijedi, a to su vrlo skoro i Europsko prvenstvo i opet, novo Svjetsko prvenstvo. Prvi je zadatak što se hitnije kvalificirati za Pariz.

Hrvatski gol je potvrđeno u sigurnim rukama. Bilo da je između vratnica Marko Bijač ili njegov sugrađanin, Dubrovčanin Toni Popadić, mirni smo kada su u pitanju igrači s crvenom kapicom na glavi.

- Kada se igra za Hrvatsku, nije uopće bitno gdje, kada, za što i protiv koga, tu nema dvojbe je li teško ili ne. Žao nam je jasno zbog te utakmice protiv Crne Gore. Još nam je mislim postalo teže nakon odgledanog videa, prospavane noći, kada smo "odvrtjeli" film. Stvarno smo im, uz dužno poštovanje prema Crnoj Gori, previše toga poklonili mi sami. Međutim, ako iz ovog izvučemo pouke, ako ovo bude dobra škola, onda će biti i neka korist. Naravno, mi svaku utakmicu želimo pobijediti, to će sada nažalost biti za 9. mjesto, ali idemo to odraditi kako treba. Potom nas čeka jako dugačka sezona, klupska i reprezentativna, a na koncu i Olimpijske igre u Parizu kao šećer na kraju. Nadam se da ćemo tu biti i najbolji - zaključio je Toni Popadić.

Linker
01. studeni 2023 05:44