Ivica Tucak

 DAMJAN TADIĆ/Cropix
OTPALA PETORICA

Tucak objavio popis za Pariz, kapetan se oprostio od reprezentacije! ‘Ovo su najteži trenuci‘

"Hvala mu na svemu što je dao hrvatskom vaterpolu", rekao je Tucak nakon oproštaja Ivana Krapića
Piše: SNObjavljeno: 07. srpanj 2024. 10:38

Nakon odrađenog Sardinija kupa u Algheru, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak odabrao je 13 igrača koje će voditi na Olimpijske igre u Parizu, objavio je Hrvatski vaterpolski savez.

Za Igre u glavnom francuskom gradu određeni su sljedeći igrači: Marko Bijač, Toni Popadić, Luka Lončar, Josip Vrlić, Rino Burić, Marko Žuvela, Matias Biljaka, Loren Fatović, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić te Konstantin Harkov.

- Ovo su najteži trenutci za svakog izbornika pa tako i za mene. Ja to dosta emotivno proživljavam. Kao što sam rekao i igračima, svih 18 odnosno i ova petorica koji su otpali, da su ipak završili na konačnom popisu, ne bi bilo ništa manje zasluženo. Ovim putem se zahvaljujem svim momcima na izrazito kvalitetnom radu, a posebice dosadašnjem kapetanu Ivanu Krapiću kojemu je ovo ujedno i oproštaj od reprezentacije. Hvala mu na svemu što je dao hrvatskom vaterpolu - rekao je izbornik Tucak nakon objave popisa igrača.

image

Ivan Krapić

LUCIJA OCKO/Cropix

Osim izbornika Tucka, stožer Barakuda u Parizu činit će i Jure Marelja, Renco Posinković i Pero Kuterovac kao pomoćni treneri, dr. Dinko Pivalica kao doktor, Damir Luketić kao fizioterapeut te Igor Pezelj kao video analitičar.

Podsjetimo, Hrvatska je temeljem ždrijeba skupina Olimpijskih igara u Parizu razvrstana u skupinu A.

Raspored i satnica utakmica Hrvatske na OI u Parizu:

1. kolo, 28. srpnja: Hrvatska – Crna Gora (16.35h) – Aquatic Centre

2. kolo, 30. srpnja: Hrvatska – Italija (12.05h) – Aquatic Centre

3. kolo, 1. kolovoza: Rumunjska – Hrvatska (19.30h) – Aquatic Centre

4. kolo, 3. kolovoza: Hrvatska – Grčka (20.05h) – Aquatic Centre

5. kolo, 5. kolovoza: Hrvatska – SAD (18.30h) – Arena At Nanterre

U skupini B se nalaze sljedeće momčadi: Australija, Francuska, Mađarska, Španjolska, Japan i Srbija. Četiri prvoplasirane momčadi iz skupina će se plasirati u četvrtfinale i ‘križati’ temeljem redoslijeda (A1-B4, A2-B3, B1-A3 i B2-A4).

Linker
07. srpanj 2024 10:42