Ivica Tucak

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
A SAD - BORBA ZA MEDALJE

Tucak opleo po sucima: ‘Kidali su nam glave, to je bila borba za život! Jednom od njih dvojice sam rekao...‘

‘Japanci su nam ‘kidali glavu‘, bježali smo od lopte samo da ne bi bilo faulova‘, rekao je izbornik.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. lipanj 2022. 19:56

Hrvatski vaterpolisti pobjedom protiv Japana (21:13) završili su nastup u Debrecenu, u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva. Za prvo mjesto u grupi Barakudama je trebala pobjeda od 11 pogodaka razlike (s obzirom na 21 postignut gol protiv Japana), ali završilo je s +8, nedovoljnih za čelnu poziciju. Tako će Grčka zbog veće pobjede nad Japancima izravno u četvrtfinale, a Hrvatska će u ponedjeljak igrati protiv Gruzije u osmini finala. A onda, dobije li Gruzijce, u četvrtfinalu je čeka Srbija.

Ivica Tucak, hrvatski izbornik nakon Japana će reći:

- Ispoštovali smo one dogovore samo na početku, dok smo bili "friški". Onda je nekoliko pogrešnih pasova, kontranapadi Japana i još neke stvari, unijelo nervozu u našu igru. Ipak, dobro da je bila i takva, stresna utakmica, da smo ju pošteno odradili, iako... Ne volim komentirati suđenje i nikada neću, ali ovakav omjer faulova, dopuštanje ovako grube igre u kojoj Japanci "kidaju" glavu i to im se dopušta... To je bila borba za život. Mi, koji bježimo od lopte samo da ne bi bilo faulova, da s ovoliko osobnih završimo. To me uistinu ne ostavlja ravnodušnim. Rekao sam jednom od dvojice sudaca da im se zahvaljujem baš.

Toni Popadić dodaje:

- Čestitam suigračima na pobjedi. Ovo nikako nije bila lagana utakmica, nezgodan suparnik. Mislim da su Grci imali čak i malu sreću ili prednost što su se spremali s njima. Nama su velika nepoznanica jer osim Inabe ne znam je li itko još igra u Europi. Teško ih je "snimiti", vidjeti, a igraju specifičan vaterpolo. Sve suprotno od onog na što smo mi naviknuli. U prvom poluvremenu nismo imali ni sreće, malo su ih i suci "pogurali" pa je to završilo onako kako je izgledalo. Ali, mi smo zaista od početka rekli da idemo pobijediti, pa ako stignemo još k tomu i stići onih 12 razlike...

Ivan Krapić:

- Prve dvije akcije su nam bile jedino dobro što smo odigrali u prvom poluvremenu. Nismo se nikako uspjeli prilagoditi na njihovu igru, odvojiti dvije linije napada što smo dogovarali i sami sebi smo napravili probleme. "Curilo" je sa svih strana. Drugi dio je već bio puno bolji, kada smo stekli prednost od gola-dva, pretvorilo se u laganu utakmicu za nas. Ostaje malo žal, ali ništa... Gledamo prema sljedećem suparniku, osmina finala i naravno idemo to pobijediti.

Konstantin Harkov

- Fizički zahtjevna utakmica. Čudni su, idu preko glave. Mislim, znali smo što oni rade, ne mogu reći da nismo bili spremni. Šteta lošeg početka, a onda smo došli na svoje.

Marko Žuvela:

- Tražili smo plus 12, ušli smo odlično s 2:0 i mislili smo stvarno da možemo zamišljeno učiniti, ali ušli smo u neki njihov ritam. Gubili smo lopte u toj nekoj od njih nametnutoj grčevitoj borbi, plus plivanje preko glave u kontru. Dobivali smo i glupa isključenja, ali kasnije kada smo se pribrali, pokazali smo da smo klasa više.

Linker
19. travanj 2024 10:48