MATIJA DJANJESIC Cropix
A SAD - PO MEDALJU!

Tucak priznao: ‘Borili smo se kao lavovi, ali nismo mogli. Jednog detalja mi je najviše žao...‘

Izbornik i igrači složni su u najavi kako žele SP okončati s medaljom oko vrata.
Piše: Dean Bauer, SNObjavljeno: 01. srpanj 2022. 21:21

Na koncu valja priznati španjolskim vaterpolistima zasluženu pobjedu. Učinio je to i izbornik Ivica Tucak nakon poraza Barakuda u polufinalu SP-a (10:5)

- Bolja ekipa, da. Moramo priznati da su bili bolji - složio se s očiglednim dakako i izbornik hrvatskih vaterpolista.

- Dali smo sve od sebe, borili smo se kao lavovi, a ono što mi je žao jest da kada se utakmica "lomila", nismo iskoristili svoje šanse, a imali smo ih - nastavio je.

Hrvatska je opet bila bez suspendiranog Rina Burića.

- Je, izgubili smo tu malo snage. Evo, danas nam je u toj igri baš silno falio Rino Burić koji bi ulazio kao drugi centar. Jedina zamjerka igračima je da nismo bili onako raspucani kao protiv Srbije. Previše smo gurali, to je istina, prve dvije četvrtine loptu na centra, a nije bilo potrebe. Bilo je situacija kada se moramo dignuti i raspaliti. Rekao sam "milijun" puta, ovo je momčad koja ima šut i mora to "razbijati" sa šutom. No, morate shvatiti da je ovo jedna posebna težina utakmice koja nosi svoje. Nemam što sada momcima zamjeriti. Valja učiti na ovim pogreškama i priznati da je Španjolska danas bolja momčad.

A sada nam predstoji borba za brončano odličje.

- Nema što, moramo dignuti glave. Zadnja utakmica na turniru, pa da je i za 11. mjesto je najvažnija uvijek. Valja završiti s pobjedom. To ću sada odmah reći igračima. Oni su htjeli, željeli najbolje i najviše, ali Bože moj... da je uvijek kako mi želimo - završio je izbornik Tucak.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Imali su što za reći i igrači. Najprije, Loren Fatović:

- Opet su nas s tom M-zonom nadmudrili, Iako, mislim mi smo se pripremili za to, daleko od toga da nismo. Imali smo neki odgovor, ali nam je nedostajalo agresije u napadu, a u drugom dijelu i u obrani. Španjolska je zasluženo pobijedila, a svi mi želimo ovaj vrhunski turnir završiti na način kako nam i priliči jer smo pokazali da imamo kvalitetu. Ne bojim se ja da će se momčad dignuti za treće mjesto jer je to velik uspjeh, jasno da želimo tu medalju svim srcem.

Ivan Krapić je pak dodao:

- Ovo smo polufinale bili u igri samo prvu četvrtinu. Oni su se odvojili na dva razlike, neke šanse koje smo mi imali njihov je vratar odlično obranio. Čestitam Španjolskoj. a mi se okrećemo utakmici za treće mjesto. S medaljom bi to svejedno bio velik rezultat za Hrvatsku. Ništa, glavu gore. Vratiti vrijeme ne možemo, okrećemo se utakmici za broncu

Franko Lazić veli:

- Bili su bolji od nas. Treba im to priznati, a mi se sada moramo okrenuti utakmici za medalju i osvojiti broncu. Trebali smo nešto drukčije napraviti, ali to ćemo mislim ostaviti za nakon turnira, za nakon Svjetskog prvenstva. Slijedi nam Grčka, znamo se iz Debrecena. Još jedna teška utakmica, treba se "resetirati" i osvojiti broncu. Uz sve, nama se vraća Burić u momčad, a to puno znači.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Ante Vukičević, za kraj:

- Bio je inače dogovor za razbiti M-zonu ulaskom drugog centra s desne strane, odnosno igrača na poziciju centra. Bilo je nekih situacija koje smo tako izradili. Šut nažalost nije išao, kao i igrač više. Kada se "lomila" utakmica, nismo imali prave šuteve. Čak je bilo par "zicera" koje smo propustili, oni nisu tako griješili. Davali su puno lakše golove nego mi. Obrana čak i nije bila tako loša, ali igrač više koji je protiv Srbije bio odličan, sada nije bio na toj razini.

Linker
20. travanj 2024 08:15