Loren Fatović i Konstantin Kharkov
 BOZO RADIC/CROPIX
DRUGI MEČ FINALA

U Dubrovniku se već sprema fešta: Jug ponovno srušio Mladost i stigao na korak do obrane naslova prvaka

Žapci su odigrali bolje nego u prvoj utakmici, ali još uvijek je to daleko od razine za titulu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. svibanj 2021. 19:57

Jug AO napravio je teniskim riječnikom “break” uz Savu, pobijedivši mladostaše i u drugoj finalnoj utakmici doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. S vodstvom 2-0 u seriji u kojoj se igra do tri pobjede, Gospari su blizu, jako blizu obrane naslova.

Nije čak više samo riječ ni o vodstvu 2-0 i činjenici da Gosparima nedostaje samo jedna pobjeda do konačnog slavlja. Poanta je da je Jug AO jednostavno... bolja momčad. Bolja od Mladosti, najbolja u Hrvatskoj. To pokazuje najveći dio sezone, a posebno obje dosadašnje finalne utakmice. Dubrovčani imaju odličan napad s igračem više, sjajnu obranu s igračem manje, imaju više rješenja za različite situacije, višu brzinu i posebno veći broj raspoloženih igrača. Mladost nema... ništa od toga.

Nećemo se predati

Žapci su doduše odigrali sada bolje nego u prvoj utakmici u Gružu, ali još uvijek je to daleko od razine za biti prvakom države. Ono što je posebno upečatljivo, ključni igrači Mladosti, nositelji igre su pali (Bukić, Bušlje), neki i nestali (Miloš), a neki iz objektivnih razloga ne mogu brzo do optimalne razine (Harkov). No, ima i još jedno. Vjerojatno nešto i u psihi. Znadete li kada je posljednji puta Mladost pobijedila Jug u doigravanjima za naslov prvaka? Bilo je to 19. svibnja 2018. Prije 1.090 dana. Još malo pa tri pune godine.

U prve dvije četvrtine se igralo “gol za gol”, s tim da su praktički svi postizani s igračem više. Mladost bi povela, a Jug AO dostizao- Tako je to potrajalo do početka prve četvrtine kada slijedi odluka.

- Mi smo tu napravili neke tehničke pogreške u napadu i tu smo izgubili utakmicu. To je bio presudan trenutak. Ovo je bilo puno bolje nego u Dubrovniku u prvoj utakmici, ali ne i dovoljno za pobjedu. Znam u kako smo teškom položaju, ali ne bi bio sportaš da ne idemo u Dubrovnik po pobjedu u trećoj utakmici. Predati se nećemo - veli Zoran Bajić, strateg Žabaca.

Opet ‘trica’ Obradovića

Jugašima su pobjedu s tri uzastopna gola na početku treće četvrtine osiguralo redom Benić (prvim gol Juga AO iz igre za gostujuće vodstvo, također prvo na utakmici 5:4), zatim Fatović (6:4 s igračem više), te Obradović (7:4, igrač više). Usput, Paulo Obradović je i opet bio među najboljim pojedincima susreta, ako ne i najbolji, a svakako prvi strijelac finala (3 pogotka). Imao je Jug AO i još veću prednost (10:6 tri minute prije kraja). Jednostavno, bolji sastav i gotovo.

- Je, bili smo dobri u ovoj utakmici. Od vratara Popadića pa nadalje - slaže se i trener gostiju Vjeko Kobešćak.

- Mladost nam je u jednom trenutku s promjenom obrane na M-zonu stvarala manje probleme, ali smo tomu svemu odoljeli rezultatski. Čim je “pao” naš prvi gol s vanjske pozicije, početkom treće, tu smo utakmicu prelomili dok je Mladost počela kaskati.

MLADOST 8 : 10 JUG AO (2:2, 2:2, 1:3, 3:3)



ZAGREB - Plivalište uz Savu. Bez gledatelja. Suci: Periš (Split) i Severo (Italija). Opunomoćenici: Bebić i Prvan (obojica iz Splita).

MLADOST: Marcelić (8 obrana), Radu, Miloš, Biljaka 1, Lazić 2, Dašić, Bukić, Bušlje 2, Visković, L. Bajić 1, M. Vrlić, Harkov 2, Jurlina, J. Vrlić. TRENER: Zoran Bajić.

JUG AO: Popadić (6 obrana), Obert, Fatović 1, Lončar 2, Kržić, Garcia 1, Tomasović, Merkulov, Papanastasiou 2 (1), Žuvela, Benić 1, Obradović 3, A. Vukojević, I. Vukojević. TRENER: Vjekoslav Kobešćak

PETERCI: Mladost -, Jug AO 1-1. OSOBNE POGREŠKE: Mladost 10, Jug AO 12. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: M.Vrlić (25), Merkulov (28). REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 5-11 (45%), Jug AO 5-7 (71%)

Linker
27. travanj 2024 23:51