Image: 704661806, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide.
 

 ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Orange Pics Bv/alamy/alamy/profimedia
STRUČNI KOMENTAR

‘Ugledajmo se na nogomet, tamo kad ispadneš ideš doma, ovo je totalna antireklama i mrcvarenje bez koristi‘

Nakon psihološkog pražnjenja, u ovakvim se utakmicama samo uvećava mogućnost ozljede
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. srpanj 2023. 13:29

Stručni komentar Mile Smodlake:

Nema smisla baš govoriti o Kanadi, ali moram se osvrnuti na svrhovitost ovakvih utakmica. Kako u reprezentativnom, tako i klupskom vaterpolu jednako jer imamo i u Ligi prvaka, u završnici slične, ovakve utakmice za poredak donjeg doma i koje o ničemu realno ne odlučuju. Moramo pratiti trendove onih koji su najuspješniji, najbolji sportovi, u prvom redu tu mislim na nogomet. Tamo kad ispadneš, ideš doma. Pošteno.

Ovo što imamo u vaterpolu... te se utakmice nikome niti ne igraju, a često ni ne liče na ništa. To je samo antireklama za ovaj sport. Mrcvarenje bez koristi. Nije zanimljivo i zaista ja ne znam iz kojih se to razloga igra. Jel‘ se treba popuniti neka kvota ili pretpostavke za nekog drugog, samo ne za igrače. Ništa ovo ne donosi, sasvim svejedno jesi li 8. ili 28. ili 58., ako ti to ništa ne donosi u smislu sudjelovanja na nekom idućem natjecanju.

image

Mile Smodlaka

TOM DUBRAVEC Cropix

Ionako ti momci imaju strašno velik broj utakmica godišnje, s klubovima, pa onda i reprezentacijom. Nakon psihološkog pražnjenja, u ovakvim se utakmicama samo uvećava mogućnost ozljede. Treneri uoči ovakvih utakmica mogu čak jako malo učiniti. Obično se u ovakvim situacijama spuste malo i tenzije, malo je tu i pripreme za utakmicu. Više se to prepusti igračima, traži se od njih samo verbalno neka ozbiljnost. Sastanci nisu toliko detaljni kao za utakmice ranije. Nekako se tada više prepušta igračima, ne na volju, nego da tako kažem "na dušu", da "zapnu" i odrade to korektno ako ništa drugo, onda za sebe, da se ne blamiraju.

Što se Australije tiče, to baš i neće biti lagana utakmica nama. Posebno sada, u ovakvim okolnostima. Zato jer su Australci fizički, plivački uvijek vrlo spremni, a riječ je i o ozbiljnijoj, puno kvalitetnijoj momčadi od Kanade. To nije za usporedbu. Nadalje, njihova razina razočaranosti sigurno nije ni približna našoj. Od njih se nije očekivao velik uspjeh, pa ni borba za medalju. Ponavljam, nije baš osobito bitno bi li deveti ili deseti, s natjecateljskog stajališta utakmica nema težinu, ali suparnik kakav je Australija nije bezazlen. Samo to.

Linker
30. studeni 2023 15:56