Damir Vincek je odveo Mladost do pobjede

 DAMIR KRAJAC Cropix
VATERPOLSKI EUROKUP

Uspješan dan hrvatskih klubova: Mladost demolirala Cattaro, Francuzi ‘naljutili‘ jugaše, pa izgubili 6 razlike

Dva hrvatska kluba su pobjedama startali u kvalifikacijama za Eurokup
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. rujan 2024. 21:57

MLADOST - CATTARO 18:4 (4:1, 4:1, 3:2, 7:0)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 100. Suci: De Jong (Nizozemska) i Kavčič (Slovenija).

MLADOST: Marcelić, Bašić 3, Jajčinović, T. Bušić 2, M. Vrlić, Biljaka 2, Bukić 1, Lazić 3, J. Bušić 3 (2-2), J. Vrlić, Vukičević 2, Harkov 2 (0-1), Sunara. TRENER: Damir Vincek.

CATTARO: Bjelica, Kovačić 1, N. Marković, D. Marković, Vičević, Milić, I. Marković, Milas 2, Roganović, Vukasović, Petrović 1, Ivanović. TRENER: Ivan Bjelobrković.

PETERCI: Mladost 2-3, Cattaro -.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 3, Cattaro 11

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 3-8, Cattaro 0-3

U prvom predstavljanju ove sezone pred domaćom publikom, silno ojačana Mladost je bez ikakvih problema (nisu se ni očekivali) svladala kotorski Cattaro u 1. kolu zagrebačke kvalifikacijske skupine Eurokupa.

Trener Vincek nije mogao računati tek na Ivana Buljubašića koji je ovim susretom odradio kaznu neigranja jedne utakmice zbog crvenog kartona dobivenog još prije dva tjedna u Kragujevcu, u utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka.

Što se sraza s Kotoranima tiče, čak i prije utakmice se znao ishod. Pitanje je samo bilo s koliko će to pogodaka biti na kraju izraženo. Cattaro je naime po kvaliteti 4. momčad u Crnoj Gori, nakon Jadrana (HN), gradskih suparnika iz Primorca, te Budve. U europskim razmjerima... pa, skoro da i ne postoje. Nekoć davno su čak i bili solidni na kontinentalnoj sceni, ali stvarno nekoć davno.

U trećoj je četvrtini bilo 7:1 za Žapce, a u zadnjoj dionici... U zadnjoj su se četvrtini Kotorani potpuno izgubili, nestali, iščeznuli.

U prethodnom susretu u ovoj skupini, istanbulska ENKA je svladala katalonski Sant Andreu iz Barcelone čak 16:7. Temeljnu snagu istanbulska momčad crpi iz dvojice grčkih reprezentativaca, odnosno jednog povremenog (Dervisis - 5 golova) i jednog aktualnog (centar Kolomvos - 2 pogotka).

U petak će na plivalištu uz Savu Mladost igrati protiv očito vrlo slabašnog Sant Andreua, s početkom u 20.00 sati.


PAYS DAIX - JUG AO 11:17 (2:2, 3:2, 2:6, 4:7)

AIX-EN-PROVENCE - Gradski bazen. Suci: Marquez (Španjolska) i Dvoraček (Češka).

PAYS D"AIX NATATION: Groetz, Bachelier 1, Scorletti, Hellebuyek, Drahe 2, Peisson, Fernandez, Watanabe 4 (1-1), Bertran 3, Montes 1, Aissi, Kandić. TRENER: Alexandre Donsimoni

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Prkoča, Djerkovićc1, Jerković 1, Joković 2, Pavlić 3, Mozara, Cabanas 3, Kržić 1, Burić 2, Herceg, Žuvela 4 (1-1), Jurišić. TRENER: Vejkoslav Kobešćak.

PETERCI: Pays d‘Aix 1-1, Jug Adriatic osiguranje 1-1

OSOBNA POGREŠKA: Pays d‘Aix 7, Jug Adriatic osiguranje 11. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Prkoča (21)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Pays d‘Aix 6-10 (60%), Jug Adriatic osiguranje 3-6 (50%).

Jug Adriatic osiguranje je uspješno startao u kvalifikacijskoj skupini Eurokupa u Francuskoj. Domaćin je prijetio do poluvremena, vodio je 5:4. Vodili su Francuzi, u čijim redovima strše samo dva imena, Japanac Watanabe i Crnogorac, vratar Kandić, s 2:1 u prvoj, te 5:3 u drugoj četvrtini i - naljutili su jugaše. Do kraja treće napravljena je serija od 7-2 za miran ulazak u posljednju četvrtinu od 10:7. Jugov brzi vlak pregazio je domaćine i u četvrtoj četvrtini za glatkih konačnih 17:11 iako prvih 16 minuta baš i nije upućivalo na ovakvu razliku. Četvrtak je bio očekivano rezultatski dobar, a sa sigurnošću vjerujemo da će i petak u 2. kolu protiv kluba iz Italije, bolonjskog De Akeera (17.30 sati) biti jednako uspješan nastavak kvalifikacija.

Linker
26. rujan 2024 21:57