Kapetan Andro Bušlje vodi 'Barakude' prema novoj medalji
 Goran Mehkek / Cropix
LAGANO KONTRA NIJEMACA

UVERTIRA U BUDIMPEŠTI POKAZALA JE JAČINU HRVATSKE, A POSEBNO IMPRESIONIRA JEDAN DETALJ 'Svaki put netko ostane sam, stvarno ima vrhunsku loptu'

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u prvom kolu Europskog prvenstva u Budimpešti selekciju Njemačke sa 17-9 (1-2, 6-2, 6-1, 4-4).
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. siječanj 2020. 18:33

Stječe se dojam da su Barakude i same bile mrvicu iznenađene, ne pobjedom, već njezinom visinom, uvjerljivošću.

- Sva je utakmica jasno važna, ali prva na natjecanju je možda čak i najbitnija. Zato jer vam trasira cijli daljnji put. U tom je "kvaka" - veli branič Hrvoje Benić.

- Ne znaš u početku kakav si, otvaranje turnira ili prvi dan nosi sa sobom neki pritisak. Zato je prva utakmica jako važna. Nadam se da ćemo ubuduće samo podizati formu, kako vrijeme bude odmicalo. Oni manji napadački problemi u početku su više možda stvar prilagodbe na sam bazen, na naš osjećaj u bazenu. Mislim, očekivao sam ovakav start. Možda ne rezultatski ovako dobro, ali ne žalimo se.

Niti najmanje. Ante Vukičević je iznova odradio svoj posao. Razvlačio Nijemce, a onda im i "zavlačio".

- Svi smo na koncu imali statistički učinak na utakmici. Dobro, Xavi jedini nije dao gol, ali je u jako puno ne sudjelovao nego ih i kreirao. Ovo je jako dobra uvertira, jako dobro za pronalaženje nekog pobjedničkog ritma, takvog ulaska u prvenstvo. Moramo biti zadovoljni nakon prve utakmice.

Mi pak pohvaljujemo sjajno uvježbanu kombinaciju s igračem više. Garcija se uvlači do korner-crte, asist u visini druge vratnice, na 5-6 metara, ali krasno dodavanja na zglob nakon kojeg odmah kreće silovita munja od šuta.

- Ma, pa kad on ima tako vrhunsku loptu. Sad se dogodilo da sam i zbog njihove obrane, ja u dva navrata ostao sam. Drugi put će netko drugi. Sve je to zasluga zajedničke igre, te odlične kretnje stative (igrača na vratnici) koji su otvorili prostor nama u vanjskoj liniji, pa sam ostao sam.

Luka Bukić se s dva gola nakon tri i pol godine izbivanja s velike reprezentativne scene, nakon olimpisjkog finala u Rio de Janeiru, vrattio, predstavio vaterpolskoj Hrvatskoj.

- Znali smo da će otvaranje EP biti malo "nervozna" utakmica. To i obično tako bude. Početak je bio onako, gol za gol, ali na koncu čista, uvjerljiva pobjeda.

Važna karika u pobjedi nad Njemačkom je i ta lijeva strana. Ona je jučer dala 6 golova. Po dva Vukičević, Fatović i Bukić.

- Mislim da smo svi zajedno odigrali dobru utakmicu. Uvijek se dogodi da netko odskoči, ali zajeničko svima je trud, zalaganje i tako mora biti. Nadam se da ćemo se tijekom turnira samo sve više "dizati".

Dakako, šećer na kraju, Igrač utakmice, Lovre Miloš.

- Pa, ako vi velite da sam najbolji... Hvala.

Linker
20. travanj 2024 04:32