DAMIR KRAJAC Cropix
RANI ZAVRŠETAK

Uvjerljiv poraz Mladosti u Zagrebu, crnogorski prvak slavio s pet razlike u četvrtom kolu Premier lige

Naslućivanje pobjede crnogorskog prvaka bilo je vidljivo već nakon prve četvrtine
Piše: Dean BauerObjavljeno: 01. listopad 2023. 19:24

MLADOST - JADRAN (HN) 7:12 (1:4, 1:4, 3:2, 2:2)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 70. Suci: Franulović (Rijeka) i Štampalija (Šibenik). Opunomoćenik: Brguljan (Kotor).

MLADOST: Jurlina (1 obrana), J. Bušić 1, Fajković, Solje, Gluhaić, Penava 2 (1-1), Koprčina, Rakovac 1 (1-1), Mijić, L. Bajić 1, Herceg, Jajčinović, Sunara (obrana), T. Bušić 2. TRENER: Zoran Bajić.

JADRAN (HN): Đurović (8 obrana), Holod, Vučurović, Vukičević, Vujović 4, D. Radović 2 (1-1), Nagaev 1, M. Gardašević, Baničević, Sladović 2, Čaraj 1, V. Radović 2, I. Radović (1 obrana), Gojković. TRENER: Petar Radanović.

PETERCI: Mladost 2-2, Jadran (HN) 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 10, Jadran (HN) 5. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Baničević (19).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 0-4, Jadran (HN) 3-9 (33%).


Jako je rano završila utakmica u Zagrebu, susret doživljavan kao derbi 4. kola Premier lige. Pod pojmom "ranog završetka" ne mislimo na trenutak kada se oglasila sirena za istek 32. minute, već na rješavanje pitanje pobjednika.

Naslućivanje pobjede crnogorskog prvaka bilo je vidljivo nakon prve četvrtine već, a već nakon dvije minute igre u drugoj dionici, nakon što je Jadran iz Herceg Novog poveo čak 6:1, mogli smo medijski zaključivati ovu "priču". Mladost je ostala dosljedna sebi u ovoj sezoni - nepredvidljivi. Dva dana ranije momčad koja je dobila jednog Juga AO u svom bazenu, istina petercima, ali odigrali solidno zrelo i disciplinirano, sada se "rasplinula" u početnim minutama. Ove sezone Žapci kada gube, onda se zapravo "raspadnu". To je temeljni problem kojeg će morati otkloniti stožer Zagrepčana na čelu s trenerom Bajićem.

U prvoj četvrtini Žapci skoro pa bez šuta, odnosno bila su točno 2 u okvir vratiju. S druge strane primili su 4. Već nakon prve četvrtine je trener domaćina promijenio vratara, što nije baš uobičajeno, ali je u ovom slučaju imalo smisla. Sunara umjesto Jurline. Nije puno donijelo. Nakon tek koju sekundu više od jedne minute u drugoj četvrtini, već je 6:1 za goste. Jedan gol s vanjske pozicije Vujovića; pa još jedan Radovića. Istog trenutka trener Bajić je pozvao i minutu odmora. Čini sve ne bi li poremetio ritam suparnika, odnosno "uhvatio" ritam svojih igrača. Nema koristi. Luka Bajić jest smanjio na 6:2, ali na drugoj strani Čaraj daje gol s 2 metra, ali s jednakim brojem igrača, pa potom Sladović, jedan od slabijih igrača Jadrana (HN) pogađa "izvana". To je 8:2 i to dvije i pol minute do poluvremena. Poželjeli smo da je tada već i kraj jer dostatno smo već vidjeli da bi znali da ovdje "kruha neće biti". Ne za hrvatskog predstavnika, ne za Mladost.

Linker
05. svibanj 2024 22:28