Izbornik Mile Smodlaka

 PAUN PAUNOVIC/CROPIX
EURO DO 19 GODINA

Uvjerljiv start Smodlakine momčadi u Podgorici, svi igrači zabili barem jedan pogodak nedoraslom rivalu

Suparnici su se hrabro držali prve tri-četiri minute, bilo je 2:2, a onda je procurilo na sve strane
Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. rujan 2022. 11:56

HRVATSKA - GRUZIJA 20:6 (4:2, 7:1, 4:1, 5:2)

PODGORICA - Plivalište Morača. Suci: Schapers (Nizozemska) i Uhlig (Njemačka).

HRVATSKA: Đula (1 obrana), Burđelez 1, Ljepava 3, Bušić 3, N. Burburan 2 (1-2), Kolak 1, N. Čubranić 2, Radan 1, Radić 3, Zvono 1 (1-1), Mozara 1 (1-1), Stojanac 2, M. Čubranić (6 obrana). IZBORNIK: Mile Smodlaka.

GRUZIJA: Čagelišvili (1 obrana), Kozašvili, Mačavariani, Ivačidze, Bagašvili, Tkešelašvili 2, Akvlediani 1, Eristavi, Čkeidze 1, Kiriakidi 2, Čikovani, Mikautadze, Čumburidze (3 obrane). IZBORNIK: Gela Tukvadze.

PETERCI: Hrvatska 3-4, Gruzija -. OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 9, Gruzija 15. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Tkešelašvili (29).

-----------------------------------------------------------

Šala mala. Takva je bila utakmica protiv Gruzijaca za naše mladiće, reprezentaciju do 19 godina, koja je ovom pobjedom otpočela s nastupima na Europskom prvenstvu u glavnom gradu Crne Gore.

Činjenica da su svi naši igrači, izuzev vratara (a branila su obojica), postigli pogodak, dovoljno govori o snazi suparnika. Držala se Gruzija junački i sjajno do treće-četvrte minute (2:2), a onda je "procurilo". Na sve strane u "unutrašnjost" gruzijskog broda koji je vrlo brzo potopljen.

Načelno, ovo je bila pobjeda koja je praktički uračunata i prije natjecanja u skupini B u kojoj se još nalaze momčadi Italije i Slovačke. Velikih problema ne bi smjelo biti ni protiv Slovaka, ali najvažnija utakmica u skupini, ona koja će odlučiti o prvom mjestu i izravnom plasmanu u četvrtfinale, je ona 2. kola s Italijom.

Ta je utakmica na rasporedu u ponedjeljak u 15 sati.

Linker
25. travanj 2024 01:59