DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
REGIONALNA LIGA

Uvjerljive pobjede Juga i Jadrana protiv Zvezde i Partizana, poraz Mladostaša u Jadranskoj ligi

Novi Beograd pobijedio je Solaris, Radnički je svladao Mladost, a Šabac slavio protiv Mornara
Piše: HinaObjavljeno: 23. siječanj 2022. 16:45

Vaterpolist Jug Adriatic osiguranja i splitskog Jadrana upisali su pobjede u susretima 10 i 11. kola regionalne lige, dok su Mladost, Solaris i Mornar BS doživjeli poraze.

I treću pobjedu upisali su vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja na drugom turniru Premier regionalne vaterpolo lige koji se igrao u Beogradu. U jedanaestom kolu jugaši su bili bolji od Crvene zvezde rezultatom 17-12.

Najučinkovitji u redovima pobjednika bio je Alex Papanastasiou sa čak sedam golova, pet je postigao Maro Joković, dva Loren Fatović dok su Filip Kržić, Stelio Argyropoulos i Hrvoje Benić po jednom slali loptu u mrežu Beograđana. Toni Popović je imao 12 obrana. Kod suparnika po dva gola postigli su Stefan Pješivac, Ivan Basara, Miloš Vukičević i Marko Radović.

Bila je ovo osma pobjeda Juga u dosadašnjem dijelu regionalnog natjecanja, kojom je izbio na vrh ljestvice, dok je Zvezda upisala treći poraz.

Bodove je osvojio i Jadran porazivši Partizan sa 16-9.

Splitski sastav je bio i više nego uvjerljiv protiv Partizana. Jadran je sve riješio u prve dvije četvrtine nakon kojih je vodio sa 11-3.

Jadran su do pobjede predvodili Jerko Marinić Kragić i Luka Bukić sa po tri pogotka, dok je na drugoj strani tri gola zabio Alexander Brant Bowen.

Ranije danas vaterpolisti Novog Beograda pobijedili su Solaris iz Šibenika sa 14-8, Radnički iz Kragujevca je svladao zagrebačku Mladost 15-13, dok je Šabac slavio protiv splitskog Mornara sa 16-10

Na ljestvici vodi Jug AO sa 24 boda, slijede Novi Beograd sa 22, Radnički sa 21, Jadran Split sa 19, Jadran HN sa 16, Crvena zvezda sa 15, Partizan sa 12, Primorac sa 10, Šabac s devet, Mladost s osam, Solaris ima sedam, Mornar jedan, a Budva je bez bodova.

Treći turnir igrat će se od 18. do 20. veljače u Kragujevcu i Zagrebu.

Linker
23. travanj 2024 08:10