Matija Brguljan
 BOZO RADIC/CROPIX Cropix
ODLIČAN START

Vaterpolisti Juga uvjerljivom pobjedom otvorili Ligu prvaka, sve su riješili već u prvoj četvrtini

Kod Juga je Hrvoje Benić zabio četiri gola, a Alexandros Papanastasiu tri
Piše: D. BuconićObjavljeno: 27. listopad 2021. 20:43

Jug AO - Hannover 13:7 (5:0, 2:2, 5:1, 1:4)

DUBROVNIK - Bazen u Gružu. Suci: Stavridis (Grčka) i Mišković (Crna Gora).

JUG AO: Popadić (12 obrana), Vukojević, Fatović 2, Burđelez, Joković, Papanastasiou 3, Tomasović 1, Argyropoulos 1, Kržić, Kakaris, Benić 4, Žuvela 2, Jurišić (1 obrana).

WASPO98 HANNOVER: Schenkel (7 obrana), Ćorušić, Macan, Real, D. Brguljan 3, Radović 3(1), Nagajev, Kubisch, M. Brguljan, Schuetze 1, Winkelhorst, Goetz (3 obrane).

PETERCI: Jug AO -, Hannover 1-1. OSOBNE POGREŠKE: Jug AO 16, Hannover 8. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Burđelez (20), Žuvela (24), Kržić (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug AO 3-8 (38%), Hannover 3-15 (20%).


Osvojeni su prvi Europski bodovi i to puno lakše od očekivanja. Jug je protiv ,uglavnom, senatora, iz Hannovera koji su djelovali poprilično uspavano i usporeno, bio plivački jak i igrački moćan. Gosti u svojim redovima imaju puno reprezentativaca Hrvatske, Crne Gorem Nizozemske i Njemačke ali bili su nemoćni pred Jugovim naletima jakog juga, nemočni odgovoriti na odličnu i agresivnu obranu i česte i uspješne polu kontre.

Prvi pogodak u novoj Europskoj sezoni postigao je super raspoloženi bombarder Hrvoje Benić na isteku druge minute prve četvrtine u kojoj je do punog izražaja došla ta najavljivana nova Jugova igra u kojoj se pliva, neprestano pliva i pogađa. Uz to na vratima je bio nesavladivi Popadić s početnih 5 obrana a ukupno je zaustavio 13 udaraca gostiju kod kojih su priključak držali samo Crnogorci Darko Brguljan i Radović.

image
BOZO RADIC/CROPIX Cropix

Sigurno da se osjetilo i ne igranje Muslim zbog kojega su u sastavu imali igrača manje. Uz Popadića koji je vrata Juga čuvao samo prve tri četvrtine i Benića vrijedi istaknuti i učinak Papanastasiua i u obrani u napadu. U posljednju četvrtinu ušlo se je s prednošću od 9 golova razlike ( 12 : 3 ) da bi još jednog dodao Benić. Hannover je obraz sačuvao s četiri gola u nizu za, s obzirom na svoju igru i odličan nastup Jugove momčadi, pristojni poraz od samo 13 : 7. Jug AO je bio onakav kakvog gledatelji žele, brz, rasplivan i efikasan, silno motiviran.

- Večeras je to tako izgledalo prvenstveno zbog naše plivačke superiornosti. Imali smo dobar ritam i nadam se da možemo ovakvom igrom nastaviti i dalje Zadovoljan sam igrom i rezultatom. - ocijenio je prvi Europski nastup Jugov trener Vjeko Kobeščak.

U ovoj skupini je Pro Recco svladao u gostima Marseille s 13-7, a Budapest kod kuće Steauu s 14-8.

U subotu u Gruž stiže Mladost

Linker
30. travanj 2024 08:25