BOZO RADIC/CROPIX Cropix
Čekaju suparnika

Vaterpolisti Mladosti u finalu prvenstva Hrvatske, ‘Žapci‘ dvokorakom do borbe za titulu

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti plasirali su se u finale prvenstva Hrvatske
Piše: Dean BauerObjavljeno: 01. svibanj 2021. 19:37

U drugoj polufinalnoj utakmici u Splitu porazili Jadran s 9-7 (3-1, 3-2, 1-1, 2-3). Mladost je u finale prošla s 2-0 jer su i u prvoj utakmici u Zagrebu slavili s 10-5.

Cosmin Radu je s tri gola bio najbolji kod Mladosti, a Zvonimir Butić također s tri gola kod Splićana.

Mladost se brzopotezno, u minimalno moguće dvije utakmice polufinala doigravanja, plasirala u finale vaterpolskog Prvenstva Hrvatske. Zagrepčani su to učinili na vrlo sličan način, odnosno pobijedili i u Splitu gotovo istovjetno kao prije tri dana u svom bazenu.

Ovaj put samo malo manjom razlikom (u Zagrebu je bilo 10:5), ali sam tijek, način igre, kontrola rezultata... sve je bilo kopija zagrebačke utakmice. U konačnici, čak je i početak bio potpuno isti - 3:0 do pred kraj prve četvrtine, 4:1 početkom druge i da ne duljimo dalje. Jadran se niti jednog trenutka nije primaknuo na manje od dva gola zaostatka, a kada uz sve navedemo da su gosti od tri peterca iskoristili “samo” jedan, onda je pobjeda mladostaša tim izraženija.

Jaki presing Jadrana

Jadran je od prve sekunde krenuo u izrazito jaki presing, doslovno napadajući igrača koji bi prvi isplivao loptu i dodao je suigraču. Uspjeli su čak potisnuti goste koji metar bliže Marcelićevom golu, ali... Tako jasno da takva igra u vaterpolu niti može dugo trajati, a još manje kada takvo što igrate protiv sastava koji ima teške, vrhunske, snažne centre, ali onda i opasne, brze plivače na krilima. Sve što je Jadran uspio jest doslovno izdržati minutu i pol bez primljenog gola. Postići gol im je ionako velik problem. A onda... Onda je “procurilo” u Podrugovoj mreži, s tim da za ništa baš nije kriv Jadranov vratar. Bukić iz peterca, Radu s igračem više kojeg je sam i izborio, pa isti igrač kasnije u pozicijskom napadu (dakle, primljeni gol s 2 metra što je u vaterpolu “smrtni grijeh”). Gotovo!

Dvije i pol minute prije kraja prve četvrtine rasplinula se svaka i pomisao Splićana da bi možda mogli spriječiti da ova utakmice ne bude uzvratna, već “samo” druga ili da se “došlepaju” do treće. Nema šanse. Ne protiv ovakve i ove Mladosti, ne ove sezone.

Jednostavno, Mladost je i laiku bi bilo vidljivo, za ovu postavu Splićana prejaka. na svim mjestima u momčadi. Pa čak i kada Mladost nije odigrala nešto “ludo nezaboravno”. Dobili su utakmicu “hladno” s otprilike 70-80% snage. Vodili su i 5:1 i 7:3 i 8:5... Bespotrebno dalje navoditi jer sve vam je jasno.

Mladost se ovime plasirala u finale državnog prvenstva, a prva je utakmica na rasporedu sljedeće subote, 8. svibnja. Još samo ne znaju protiv koga, iako se dakako naslućuje Jug AO. Naime, nisu još ni uzvrat četvrtfinala odigrali Primorje EB - Solaris.

Linker
26. travanj 2024 18:41