JAKOV PRKIC Cropix
LIGA PRVAKA

Bez trojice ponajboljih igrača nije išlo: Jedna od najjačih momčadi Europe svladala Jadran u Splitu

Oslabljeni Jadran nije mogao ravnopravno u dvoboj s grčkim prvakom
Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. prosinac 2022. 20:05

JADRAN - OLYMPIACOS 8:13 (1:2, 2:3, 3:3, 2:5)

SPLIT - Plivalište Poljud. Gledatelja 100. Suci: Alexandrescu (Rumunjska) i Bouchez (Francuska).

JADRAN: Marcelić, Burić 2, Stojanac 3, Čagalj, Z. Butić, Tomasović, Bukić, Zović, Delić 1, Dobud 1, Šetka, Dužević 1, Anić (9 obrana). TRENER: Dejan Savičević.

OLYMPIACOS: Bijač (9 obrana), Gkillas, Vamos 2, Gennidounias 2 (0-1), Fountoulis 2, Gouvis, Dervisis 1, Bušlje 1, Mourikis, Filipović 3, Kolomvos, Papanastasiou 2, Zerdevas. TRENER: Igor Milanović.

PETERCI: Jadran, Olympiacos 0-1. OSOBNE POGREŠKE: Jadran 10, Olympiacos 7. REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 4-7 (57%), Olympiacos 7-9 (77%).

-------------------------------------------------------------

Jadran bez čak trojice iznimno bitnih igrača, a protiv sastava koji figurira ovog trenutka za jednog od 4-5 najjačih klubova u Europi. Splićani bez vratara Marcelića (koji je samo sjedio na klupi) te dvojice koji nisu ni ušli u zapisnik, reprezentativca i najboljeg strijelca Marinića Kragića i Pejkovića. Svi s povišenom temperaturom.

Rezultat je čak i relativno dobar u odnosu na kadar s kojim je privremeni trener Jadrana Dejan Savičević ušao u ovu utakmicu. U biti, rezultat je pomalo varljiv. Pet razlike se čini jako puno, ali to je Olympiacos ostvario tek u posljednjih 4-5 minuta. Do tada je grčki prvak cijelo vrijeme vodio, ali najčešće tek dva razilke.

Uostalom, da je tome tako dalo se za iščitati i iz riječi obojice trenera, a poglavito trenera suparnika Igora Milanovića...

- Jadran je igrao po meni jako, jako dobro. Dapače, ja bih čak čestitao treneru Savičeviću koji je jako dobro pripremio momčad. Njihova obrana je do zadnjih 4-5 minuta djelovala jako dobro i dotad smo mi imali problema, a do pobjede nas je dovela naša dobra obrana.

Dejan Savičević, inače sportski direktor, trenutačno privremeni trener Splićana nakon raskida suradnje s Milom Smodlakom, imao je poprilično sličan stav.

- Čestitam Olympiacosu na pobjedi koja ih je ostavila na prvom mjestu naše skupine. Olympiacos je trenutačno najbolja momčad u Europi, dok smo mi bili bez trojice ponajboljih igrača. Dali su dečki sve od sebe. Pune tri četvrtine smo mislim pružili vrlo dobar otpor, a onda se osjetio nedostatak rotacije. Nadam se da će se bolesni igrači brzo oporaviti i da ćemo već sljedećeg utorka protiv Dinama iz Tbilisija biti u puno boljem stanju.

Inače, upravo je Dinamo iz Tbilisija u utorak igrao protiv druge atenske momčadi u skupini A Lige prvaka, Vouliagmenija i izgubio u gostima, Grci su slavili 12:7.

Linker
22. travanj 2024 09:15