BOZO RADIC Cropix
SJAJNA PREDSTAVA

Dinamo deklasiran u Dubrovniku, jugaši rutinski pobijedili, a sada slijedi derbi

Prve minute su pokazale da današnji Dinamo nije onaj prošlosezonski
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 12. rujan 2024. 21:43

JUG ADRIATIC OSIGURANJE - DINAMO 15:8 (3:3, 6:0, 3:1, 3:4)

DUBROVNIK - Plivalište Gruž. Gledatelja 150. Suci: Boudramis (Grčka) i Dervieux (Francuska). Opunomoćenik: Rakovec (Slovenija).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (11+2 obrane), Burđelez 1, Djerković 1, Zvono, Joković 3, Pavlić 2, Mozara, Cabanas 2 (1-1), Kržić 3, Burić 1, Herceg, Žuvela 2, Jurišić. TRENER: Vjekoslav Kobeščak.

DINAMO: Paduret (3 obrane), Radu 1, Jiganea, Prioteasa, Sachetti, Lutescu 2, N. Čubranić 3 (0-1), Kovats, Merčep 1 (0-1), Kari, Negus, Vranceanu 1, Stoenescu (2 obrane). TRENER: Bogdan Giuclea

PETERCI: Jug AO 1-1, Dinamo 0-2.

OSOBNE POGREŠKE: Jug AO 13, Dinamo 11. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Burđelez (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug Adriatic osiguranje 5-12 (41%) Dinamo 4-9 (44%)

Počela je sezona! Kod Jug Adriatic osiguranja dvije vidljive novosti. U bazenu je novak Branimir Herceg, poslije dugog bolovanja i ljevak Hrvoje Zvono, a nakon još dužeg izbivanja ponovo je u klubu, u svojstvu pomoćnog trenera, Pavo Marković koji je pristigao iz Mladosti.

Prije početka gledatelji su pljeskom nagradili jugaše, prvake Europe do 19 godina - Burđeleza, Prkoču, Jerkovića, Pavlića i Šušića. Jug je u susret krenuo sa sedmorkom - Popadić, Joković, Žuvela, Kržić, Cabanas, Burić i Mozara. Prvi napad na utakmici i pogodak s igračem više Kržića. Uzvratio je Radu, da bi gosti i poveli.

Prve minute su pokazale da današnji Dinamo nije onaj prošlosezonski, kada su Rumunji u isto vrijeme na istom mjestu nastradali 16:4. Gosti su vodili 2:1, izjednačio je Joković, pa i 3:2, izjednačio je Burđelez s druge vratnice s igračem više za rezultat prve četvrtine. Jug dobar u obrani, s dobrim blokovima i dobrom obranom na Cosminom Raduu.

U napadu, početkom druge četvrtine pogađaju Kržić s igračem više i Joković s desnog, te Burić s lijevog vanjskog za 6:3. S lijevog krila moćno je zabio za 7:3 i mladi naš reprezentativac Vlaho Pavlić, za najjači pljesak nekom strijelcu. Utakmica je sredinom druge četvrtine već bila riješena. Dobra tranzicija i sam na dva metra ostaje Djerković za pet razlike. Cabanas je nastavio trpati i Dinamo se nakon dobrog početka raspao. Malo čudno, ali s uskoro 43 godine na leđima, Radu je još prva violina Dinama s dobrim dionicama na dva metra.

Ako je prva četvrtina bila izjednačena po igri i rezultatu, druga je donijela odličnu igru domaćina i 6:0. Dinamo je pokušao zaustaviti nalet jugaša izmjenom vratara. Joković je još spreman isplivati čistu kontru za svoj treći, a momčadski deseti pogodak, potom i pobjeći za peterac kojeg je realizirao Cabanas.

Kontru za 12:4, za kraj treće četvrtine, isplivao je Kržić. Dinamo je držao na pristojnom zaostatku Riječanin Niko Čubranić koji je postigao tri pogotka za redom. Pogađa i Jacob Merčep s igračem više za po goste dobrih 13:7. Čubranić je imao i peterac, ali Popadić brani. Popadić je u posljednjoj minuti utakmice obranio i peterac Merčepu. Na početku sezone vrlo dobra Jugova igra! U 2. kolu, u petak od 18.30 sati igra se derbi dubrovačkih kvalifikacija; Jug AO - Jadran Herceg Novi.

Linker
12. rujan 2024 21:43