MATIJA DJANJESIC Cropix
VATERPOLO

Golom Franka Lazića 2 sekunde do kraja, jugaši odigrali neodlučeno protiv Ferencvarosa u Ligi prvaka

Jug AO je ugostio Ferencvaros, a taj susret je završio 12:12
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. travanj 2023. 21:50

JUG AO - FERENCVAROS 12:12 (2:2, 3:4, 3:0, 4:6)

DUBROVNIK - Plivalište Gruž. Suci: Dervieux (Francuska) i Gomez (Španjolska).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (13 obrana), Mozara, Fatović 2 (0-1), Zvono 1, Joković 1, I. Vukojević, Biljaka 1, Lazić 3, Kržić 1, Kakaris, Grgurević 3, Žuvela (0-1), Jurišić. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

FERENCVAROS: Szakonyi, Vadovics 1, Pohl 1, Merkulov, Argyropoulos, Ubović 1, Nagy 1, Ven. Vigvari 1, Nemet, De. Varga 2 (1-1), Jansik 2, Damonte 3, Vogel (10+2 obrane) TRENER: Zsolt Varga.

PETERCI: Jug Adriatic osiguranje 0-2, Ferencvaros 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Jug Adriatic osiguranje 14, Ferencvaros 16. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Pohl (25), Kržić (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug Adriatic osiguranje 5-14 (35%), Ferencvaros 7-13 (54%).


Sadržajna, zanimljiva, dinamična i utakmica puna preokreta. U sve 32 minute, s tim da je samo zadnja dionica priča za sebe, dok je posljednjih 45 sekundi bilo ispunjeno golovima, obratima, dramatikom, potonućima, pa ushitima i na koncu, zapravo sasvim ispravno i najpoštenije, s podjelom po jednog boda svakomu.

Tako je završio sjajan ogled hrvatskog i mađarskog prvaka u Gružu. Utakmica koja je potvrdila moć i snagu Ferencvarosa, ali i dalje postojanost vrhunske forme u kojoj se Dubrovčani nalaze zadnjih tjedan-dva. Plus još nešto. Jugaši imaju sada i širinu. Ako se prije sve uglavnom svodilo na neku osnovicu momčadi Popadić - Kakaris - Žuvela - Fatović, garnirano još dakako s iskustvom Jokovića, sada ovoj niski morate sve ozbiljnije pridavati još neka prezimena. Od centra Gorana Grgurevića, nove Barakude koji je odigrao sjajnu utakmicu (ne samo zbog tri gola), preko sve boljeg i opasnijeg ljevaka, mladića Hrvoja Zvona kao i još jednog reprezentativca, prvaka Europe s Hrvatskom, Franka Lazića.

Upravo je Franko, uz dužno štovanje ostalim mu suigračima, najzaslužniji za dubrovački bod, dosta bitan i prikupljanju na Jugov račun, a za Final 8 Lige prvaka u Beogradu. U zadnjoj minuti, štoviše u tričetvrt zadnje minute, Franko je odličnog vratara Somu Vogela probušio kao da je dijete na golu. U njegov kut. Prvo za izjednačenje 11:11 nakon vodstva Mađara i solidne opasnosti, a drugi put, u zadnjem napadu, u zadnjem šutu, tek 2 sekunde prije sirene za kraj utakmice. Ako je ono kod vodstva Ferencvarosa 11:10 bila "solidna opasnost", onda je kod 12:11 za Ferencvaros proglašena u Gružu "opća opasnost". No, Franko, hladan i miran, minuciozno precizan, nije mogao pogriješiti. Njegov treći gol na utakmici. Makar, i na drugoj je strani bio jedan vraški raspoložen tip. Talijan Luca Damonte, lijeva ruka. Prve tri četvrtine, ništa posebno rekli bi. Šut 0-1, a onda se drznik u zadnjih 8 minuta usudio opaliti prema Popadićevom golu tri puta i sva tri puta i pogoditi.

Šalimo se, svaka čast i Luci, bio je 2 sekunde udaljen da postane junak utakmice jer on je bio strijelac prvog gola gostiju u zadnjoj četvrtini za smanjenje Jugovog vodstva na 8:7, te onda i strijelac za prednost gostiju 11:10 i 12:11.

Dometnemo li svemu da je Jug Adriatic osiguranje imao i dva propuštena peterca (Fatović i Žuvela), da su prvi put poveli tek u trećoj četvrtini, da su 2 sekunde prije kraja "visjeli"... bod je odličan.

Linker
25. travanj 2024 03:49