Ognjen Kržić

 TONCI PLAZIBAT/CROPIX Cropix
OTKAZANI LET

Hrvatski div zbog korone izgubio 10:0 od prvaka Europe! ‘Dobro je da smo uopće došli kući iz Beograda‘

‘Dobar dio juniora nam nije ni cijepljen. Jednostavno, utakmicu nismo u mogućnosti odigrati‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. siječanj 2022. 15:48

Vaterpolisti dubrovačkog Juga AO danas su trebali poletjeti za Italiju, već su imali u konačnici i karte za let do Genove jer su u utorak navečer ondje trebali odigrati utakmicu 8. kola Lige prvaka protiv prvaka Europe, Pro Recca. Od toga međutim neće biti ništa. Ni leta, ni utakmice, a posljedično tomu ni borbe za bodove. Štoviše, Gospari su već unaprijed sigurni da će ovu utakmicu izgubiti bez borbe ili administrativnim putem, 10:0. Razlog je koronavirus.

- Trojica su nam igrača pozitivni na testiranju, ali imamo još najmanje 6 kojima je od drugog cjepiva proteklo 6 mjeseci i koji slijedom pravila moraju sada u izolaciju jer su bili u kontaktu s ovom trojicom, jasno - rekao nam je iz Dubrovnika, sportski direktor Juga A, Ognjen Kržić.

- Dobro je da smo uopće došli i do Dubrovnika, do doma, vrativši se iz Beograda preko Tivta. Već smo izvijestili nadležne u LEN, oni shvaćaju situaciju, traže nam samo dostavu liječničke dokumentacije, ali već su nam potvrdili da će utakmicu registrirati 10:0 za Pro Recco. Udarac je to i rezultatski i financijski - potvrdio nam je Kržić.

- Jednostavno, nemamo dovoljno igrača za put, za utakmicu, pa ni klinaca. Odnosno, dobar dio juniora nam nije ni cijepljen. Jednostavno, utakmicu nismo u mogućnosti odigrati.

Pravila LEN (Europske organizacije vodenih sportova) su od ranije znana i vrlo stroga. Ukoliko nema momčad ne dođe na utakmicu uslijed nemogućnosti zbog većeg broja zaraženih igrača, neovisno što se radi o "višoj sili", takav se susret registrira s 10:0 za suparnika. U Ligi prvaka ove sezone su već dvije utakmice tako registrirane (Marseille - C. zvezda 10:0 i OSC Budimpešta - Spandau 04 0:10), baš kao i jedna utakmica polufinala Eurokupa (Palermo - Ortigia 10:0).

Parovi 8. kola

HANNOVER (18.00) Waspo 98 Hannover - Steaua

BERLIN (19.00) Spandau 04 - OSC

BEOGRAD (20.00) Crvena zvezda - Marseille

GENOVA: Pro Recco - Jug AO 10:0

Linker
26. travanj 2024 06:15