Arhiva

 JAKOV PRKIC Cropix
LIGA PRVAKA

Hrvatski prvak uz veliku muku došao do pobjede: ‘Nakon stanke mi ne igramo kako smo igrali ranije‘

‘Da nije bilo brutalnosti Matea Ćuka nisam siguran da bi mi ovo pobijedili‘, kaže Vjekoslav Kobešćak
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. veljača 2023. 21:31

SPANDAU 04 - JUG AO 11:12 (3:1, 2:4, 3:2, 3:5)

BERLIN - Plivalište Schöneberg. Suci: Teixido (Španjolska) i Bourges (Francuska).

SPANDAU 04: Baksa, Gbadamassi 2, Prioteasa, Ćuk, Tkač, Božić 2, Strelezkij 1, Marziali, Chiru, Holod 3, Restović 1, Šepeljev 3, Vernet Schweimer. TRENER: Athanasios Kechagias.

JUG AO: Popadić, Burđelez, Fatović (1-1), Mozara, Joković, I. Vukojević 1, Biljaka, Lazić, Kržić, Kakaris, Grgurević, Žuvela 6 (1-1), Brzica. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PETERCI: Spandau 04 -, Jug AO 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Spandau 04 16, Jug AO 13. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Kržić (12), Božić (25), Žuvela (30), Burđelez (31). ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Ćuk (30).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE. Spandau 04 7-13 (53%), Jug AO 3-14 (21%).



Jugaši su visili na niti poraza u Berlinu, a da se on ne dogodi "zaslužan" je jedan Zagrepčanin u momčadi njemačkog prvaka. Naime, dvije i pol minute do kraja pri rezultatu 10:10 i napadu Spandaua 04, "zagužvalo" se malo ispred Popadićevog gola. Jugaš Franko Lazić je došao do lopte preko centra Spandaua, Zagrepčanina Matea Ćuka. Domaćini su tražili isključenje, suci nisu bili istog mišljenja, ali ono što se jako dobro vidjelo bilo je Ćukovo udaranje preko razine vode u Lazića. Zbog ovog je Mateo Ćuk dobio isključenje s pravom zamjene, što nosi peterac za suparnika i 4 minute konstantnog igranja s igračem manje berlinskom sastavu. Budući da su do kraja preostale tek dvije i pol minute, to je značilio da Jug AO ima zapravo do kraja utakmice igrača više.

Najbolji strijelac susreta, Marko Žuvela postigao je svoj 6. gol na utakmici iz peterca, da bi minutu i 15 sekundi prije kraja, mladi Ivan Vukojević s lijevog krila pogodio za vodstvo 12:10. Praktički potvrda pobjede, ali samo praktički. Naime, uspio je domaćin u sljedećem napadu isključti čak dvojicu jugaša i sada je začudo Spandau 04 iako je igrao s 5 igrača imao brojčanu prednost. Rus Dmitrij Holod je pogodio za smanjenje vodstva naše momčadi (11:12), a Jug AO nije realizirao sljedeći napad, te se otvorila čak mogućnost Nijemcima za izjednačenje. Iako su imali igrača manje!? Međutim, sada Spandau 04 griješi, 26 sekundi prije kraja vratar domaćina Laszlo Baksa netočno dodaje preko cijelog bazena, jugaši su uspjli prigrabiti loptu i doći do tri iznimno im značajna boda.

S tim da je Jug AO igrao ispod razine. Spandau 04 je bolje otvorio (vodstvo 3:0). Filip Kržić je poprilično glupo već u 12. minuti "izletio" s tri osobne, a igrač više Dubrovčana je bio užasavajuće loš (3-14). U zadnju se još četvrtinu ušlo s vodstvom Spandaua 04. U biti, s ovakvim brojkama, ali i igrom, pravo je čudo da je Jug AO uspio svladati Berlinčane.

- Jedino čime možemo biti zadovoljni jest pobjeda i tri boda, ali sve ostalo, naša igra, izvedba, pristup pojedinaca... Nakon novogodišnje stanke mi ne igramo kako smo igrali ranije - nakon utakmice će trener Gospara Vjekoslav Kobešćak.

- Napravili smo jako puno pogrešaka, od obrane, a posebno u napadu. Jednog smo igrača izgubili vrlo rano zbog njegovog jako, jako lošeg izbora. Zapravo, da nije bilo brutalnosti Matea Ćuka nisam siguran da bi mi ovo pobijedili. Rezultat na kraju za nas jako dobar, ali iskreno ovo je već malo zabrinjavajuće kada govorimo o našoj formi i pristupu nekih igrača - vrlo je oštar i jasan bio trener jugaša.

Kolo gostiju

Minula je runda u B skupini Lige prvaka bilo kolo gostiju, a što potvrđuju i rezultati

Rezultati 7. kola: Marseille - Brescia 5:13, OSC - Ferencvaros 12.16 i Sabadell - Novi Beograd 6:8.

Poredak: Brescia 18, Novi Beograd 16, Ferencvaros 15, Jug AO 11, OSC 6, Spandau 04 5, Sabadell 4, Marseille 4. (dba)

Linker
19. travanj 2024 11:42