Jerko Marinić Kragić

 VOJKO BAŠIĆ/Cropix
LIGA PRVAKA

Jadran bez jednog od najboljih igrača uvjerljivo svladao Dinamo: ‘Sada ovisimo o drugim utakmicama‘

Od prve minute Splićani su preuzeli incijativu i nisu dopustili Gruzijcima da im se približe
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. travanj 2023. 18:36

Dinamo - Jadran 7:12

(2:4, 1:4, 1:2, 3:2)

Tbilisi, Olimpijsko plivalište. Suci: Kourtidis (Grčka) i Koryzna (Poljska).

DINAMO: Razmadze (12+1 obrana), Kiriakidi, Ahvlediani 1, Džihtsiarenka, Tkešelašvili 3, Vlahović, Jahaia, Sarić, Imnaišvili 1, Magrakvelidze, Mališau, Pješivac 2, Gvetadze. TRENER: Dejan Stanojević.

JADRAN: Marcelić (9 obrana), Burić 3 (1-1), Marinić Kragić 3 (0-1), Čagalj, Z. Butić 2, Pejković, Bukić 1, Zović 1, Delić 1, Tomasović, Šetka, Dužević 1, Anić. TRENER: Jure Marelja.

PETERCI: Dinamo -, Jadran 1-2.

OSOBNE POGREŠKE: Dinamo 8, Jadran 14. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Pejković (21), Imnaišvili (26).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Dinamo 3-11 (27%), Jadran 2-8 (25%).


Dinamo je pao, u Splitu se slavi. Vaterpolo je doduše u pitanju, ali čovjeka mora i to veseliti. S gostovanja u najistočnijem gradu ovosezonske Lige prvaka, iz Tbilisija, vaterpolisti Jadrana odnose sva tri boda. Poprilično očekivano doduše jer Dinamo je ipak uz njemačkog prvaka Waspo 98 Hannover najslabiji sastav u A skupini. To što je Dinamo prije godinu dana, u točno ovo vrijeme, doma slavio baš protiv Jadrana pripada za Gruzijce rubrici "lijepe uspomene". Godinu dana kasnije su se vratili u realnost. Ona je negdje baš na tragu rezultata iz sraza sa Splićanima.

Jadran još k tomu nije ni igrao u najjačem sastavu jer u momčadi nije bilo centra Nikše Dobuda. Trener Marelja je ujedno priliku dao cijelo vrijeme Ivanu Marceliću koji je bio sredinom sezone zapao u manju krizu, te je ulogu prvog vratara prepustio Mari Aniću. Doduše, ako ćemo o vratarima, tu je Jadran jako dobro pokriven jer obojici ne nedostaje ni kvalitete, niti iskustva.

Što se same utakmice tiče, dvojbe niti najmanje nije bilo od prve minute. Dinamo nije niti jednog trenutka ni poravnao, budući da je Jadran nakon nepune tri minute imao vodstvo 2:0. U prvom napadu već, Jerko Marinić Kragić, a iz trećeg napada, Burić s dva metra vara gruzijskog vratara. Maksimum koji je Dinamo uspio učiniti u ovoj utakmici bilo je primicanje na gol zaostatka u prvoj četvrtini (1:2 i 2:3). Sredinom druge četvrtine Jadran je vodio već 6:2 uz nerealizirani peterac (Marinić Kragić) i već je tada riješeno pitanje pobjednika.

- Zadovoljan sam rezultatom, neovisno o tome što smo olako primili zadnja dva gola, ali to je već bio manjak koncentracije. Što se nastavka u Ligi prvaka tiče, kao što je poznato mi ne ovisimo više samo o sebi, budući da smo prethodnu utakmicu u Splitu protiv Vouliagmenija igrali neodlučeno. Tako da sada ovisimo, čekamo rezultate drugih utakmica, ali neovisno o tome mi ćemo do kraja natjecanja u Ligi prvaka ulaziti u svaku utakmicu ne bismo li je dobili. Pokazat ćemo naše najbolje lice - poručio je trener Jure Marelja.

Linker
25. travanj 2024 10:49