Luka Bukić

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
DOBRO OTVARANJE

Jadran pobijedio u Hannoveru na startu Lige prvaka! Najefikasniji s tri gola Luka Bukić

Gostujuća pobjeda hrvatskog doprvaka u 1. kolu A skupine Lige prvaka
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. studeni 2022. 20:49

WASPO 98 HANNOVER - JADRAN 8:10

WASPO 98 HANNOVER: Goetz, Ćorušić 1, Grosse, Schütze 2, Radović 1 (1-1), Lozina, Macan, Kubisch, Gansen 1, Benić 1, Bašić 2, Benke (10 obrana). TRENER: Karsten Seehafer.

JADRAN: Marcelić (obrana), Burić 2, Marinić Kragić 1, Čagalj, Butić 2, Pejković, Bukić 3, Zović 1 (1-1), Delić, Dobud, Šetka 1, Dužević. TRENER: Mile Smodlaka.

PETERCI: Waspo 98 Hannover 1-1, Jadran 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Waspo 98 Hanover 12, Jadran 12.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Waspo 98 Hannover 6-11 (54%), Jadran 6-11 (54%).


Lijep, odličan čak početak Jadrana u novoj sezoni Lige prvaka. Pobjeda, tri boda i to u gostima protiv suparnika za kojeg smo čak mislili i da je dosta slabiji. Nismo jedini po tom pitanju.

- Iskreno, nisam očekivao ovako tešku utakmicu.

Možda su baš zato i prva tri euro-boda još draža, slađa i veća. Uopće se naime nije vidjelo u bazenu da je domaćinu, inače njemačkom prvaku ovo prva ozbiljna natjecateljska utakmica u sezoni, te apsolutno prva na ovakvoj razini. S druge strane, upravo se i u tom "detalju" odmah, već i laiku na prvi pogled jasno, uviđa silna razlika između Lige prvaka i Prvenstva Hrvatske. Čak i kada govorimo o hanoverskom sastavu koji, ruku na srce, ne čini baš europsku top-kvalitetu, čime nismo napisali da su loši. Niti najmanje! Uostalom, pa i ne može baš takva biti momčad koja je u zadnju četvrtinu inače vrlo izjednačene utakmice ušla s prednošću jednog gola (7:6). A i taj sedmi gol, pomalo glupo i nepotrebno primljen. U posljednjim sekundama treće dionice, jadranaši su već "odgurali" njemačke igrače daleko, na 8-10 metara od gola, ostao je tek njihov centar na 2 metra, a pomno čuvan. Vratar Jadrana Ivan Marcelić nepotrebno je isplivao 3-3 metra od gola, dodatno blokiravši domaćeg centra, ali je riskirao baš ono što mu se dogodilo. Tip kojem smo zapamtili prezime, ne zato što je kvalitetan nego ima dobar vid, pregled situacije, uvidio je potez Marcelića i lagano ga prebacio. Sa skoro 10 metara.

No dobro, onda je u zadnjoj dionici slijedila splitska kanonada - Bukić uplivavši na 2 metra, pa Zović iz peterca, Butić sa sredine i Burić s igraćem više. Minutu i pol do kraja bilo je 10:7 za Jadran. Jedan još gol Nijemcima su Splićani mogli "pripustiti" za konačnih 10:8. Kod Jadrana najbolji Luka Bukić, sjajan napadački i obrambeno, a kod domaćina sjajni Hrvati, njih "samo" 5 - Bašić, Benić, Macan, Lozina i Ćorušić.

- Za naš cilj odlaska, plasmana na završni turnir, mi moramo dobivati baš ovakve, teške utakmice. Zato je ovo vrlo važna utakmica odnosno pobjeda za nas, a da ne govorim da je i 1. kolo. Nismo bili pravi u prvoj četvrtini, malo se osjeća umor od putovanja jer smo mi na putu praktički posljednja dva tjedna - nakon utakmice će Mile Smodlaka, trener Jadrana.

Linker
25. travanj 2024 16:34