RONALD GORSIC Cropix
LIGA PRVAKA

Jadran u napetoj utakmici upisao treći poraz sezone: ‘Nismo pronašli kako načina zaustaviti njihove centre‘

Vouliagmeni je s 13:12 pobijedio Jadran u vaterpolskoj Ligi prvaka
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 10. siječanj 2023. 19:40

VOULIAGMENI - JADRAN 13:12 (3:2, 4:3, 2:3, 4:4)

ATENA - Gradsko plivalište. Suci: Koryzna (Poljska) i Teixido (Španjolska).

VOULIGAMENI: Tzortzatos, Chalyvopoulos, Kastrinakis, Kalogeropoulos, Troulos, Nikolaidis, Papasifakis, Woodhead, Alafragkis, Almyras, Kourouvanis, Farmer, Andreadis.

TRENER: Vladimir Vujasinović.

JADRAN: Marcelić, Burić, Marinić Kragić, Čagalj, Butić, Pejković, Bukić, Zović, Delić, Dobud, Šetka, Tomasović, Anić.

TRENER: Mile Smodlaka.

PETERCI: Vouligameni, Jadran. OSOBNE POGREŠKE: Vouliagmeni, Jadran.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Vouliagmeni 4-10 (40%), Jadran 6-13 (46,2%).


Nakon trotjedne pauze vaterpolisti Jadrana natjecanje su u Ligi prvaka nastavili gostovanjem kod Vouliagmenija u 5. kolu skupine A te upisali treći poraz ove sezone. Domaćin je do bodova došao u utakmici "velikih brojki", s kombiniranih 25 golova od kojih je jedan više zabio Vouliagmeni. Štoviše, iako je u nekoliko navrata bio u prilici itekako zakoplicirati stvari, Jadran u završnici nije dobio šansu niti za osvojiti bod jer Grci su na ulazu u posljednju minutu zabili za 13:11, odnosno nedostižnih dva razlike...

- Nismo pronašli načina zaustaviti centre Vouliagmenija, a kada smo to čak i uspjeli, kada smo izjednačili, pa imali minus jedan tek, bilo je nekoliko lošijih šuteva. Imali smo i malo nesreće. Međutim, čestitam i kolegi na klupi Vouliagmenija, odigrali su jako dobru utakmicu - rekao je Jure Marelja, trener Jadrana.

Njegov kolega Vladimir Vujasinović je ovako vidio utakmicu:

- Ovo je velika i jako značajna pobjeda za nas, mislim i naša najbolja igra cijele ove sezone. Još je veća jer smo svladali Jadran koji je vrlo jak i jedan je od ozbiljnijih kandidata za završni turnir Lige prvaka u Beogradu. Ponosan sam na svoje igrače kako su se nosili s igrom pod pritiskom, ali mi nemamo puno vremena za slavlje. Nemamo uopće jer za manje od 24 sata igramo utakmicu osmine finala Grčkog kupa protiv Apollona iz Smyrne.

U drugoj utakmici, derbiju ove skupine, koja se također igrala u Ateni, Olympiacos je poražen od Barcelonete Elvisa Fatovića, iako je naš Marko Bijač na domaćim vratima upisao čak 14 obrana. Igrao je za Olympiacos i Andro Bušlje koji je zabio jedan gol, po dva su dali njegovi suigrači Vamos i Fountoulis, dok su više od jednom za Barcelonetu poentirali Felipe Perrone (3) te Munarriz i Tahul s po dva gola.

SKUPINA A, POREDAK: Barceloneta 15 bodova, Olympiacos 12, Pro Recco 9, Vouliagmeni 7, Jadran 6, Radnički 4, Waspo98 Hannover, 0, Dinamo Tbilisi 0. (tod)

Linker
19. travanj 2024 07:16