VOJKO BASIC Cropix
LIGA PRVAKA

Jadranu remi protiv Vouliagmenija jednak porazu, šanse za mjesto u doigravanju sve su manje

‘Nama je odgovarao čak i remi, brzali smo, a mogli smo čak ići i na pobjedu‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. ožujak 2023. 21:17

Jadran - Vouliagmeni 10:10

(3:1, 2:5, 4:2, 1:2)

SPLIT.Plivalište Poljud. Gledatelja 400. Suci: Severo (Italija) i Schopp (Njemačka).

JADRAN: Marcelić, Burić, Marinić Kragić 4 (2-2), Čagalj 1, Z. Butić 1, Pejković, Bukić 2 (1-1), Zović, Tomasović, Dobud 1, Šetka, Dužević 1, Anić (10 obrana). TRENER: Jure Marelja.

VOULIAGMENI: Tzortzatos (14 obrana), Chalyvopoulos 2, Kastrinakis, Kalegoropoulos 1, Troulos 1, Nikolaidis 2, Almyras, Woodhead 1, Alafragkis, Kapotsis 1, Kourouvanis 1, Farmer 1, Andreadis. TRENER: Vladimir Vujasinović.

PETERCI: Jadran 3-3, Vouliagmeni -.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 8, Vouliagmeni 12. CRVENI KARTON: Posinković, trener vratara Jadrana (31). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Woodhead (22), Marinić Kragić (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 2-10 (20%), Vouliagmeni 4-8 (50%).


Da ćemo ovaj euro-tjedan hrvatskih klubova u Ligi prvaka pamtiti kao dobar - nećemo. Nakon poraza Juga AO dan ranije u Sabadellu sa solidno zakompliciranim izgledima za prolazak na završni turnir, niti srijeda u Splitu nije ponudila bolju sliku, epilog.

Jadran je protiv grčkog doprvaka odigrao neodlučeno 10:10, Vouliagmeni time i dalje ima tri boda više i čvrsto drži četvrto mjesto koje vodi na Final 8 u Beogradu. No. čak i da se Jadran bodovno izjednači s Grcima, Vouliagmeni je u prednosti. U Ateni su dobili s golom razlike, u poljudskom bazenu osvojili bod i ne moramo dalje objašnjavati. Uostalom, sam trener Marelja je prije utakmice decidirano rekao, a tako uistinu i izgleda daljnji tijek natjecanja obje momčadi u skupini Lige prvaka, da će Jadran bez pobjede nad Vouliagmenijem najvjerojatnije izgubiti izglede za završnicu. S ovih 10:10, jako, jako teško. Grci bi negdje morali opako kiksati, a Jadran napraviti pothvat. Splićani su imali jako loš napad s igračem više.

image

Zvonimir Butic.

VOJKO BASIC Cropix

U prvoj polovici utakmice, prve dvije četvrtine 0-4, a na kraju susreta 2-10. To nije dobro, dakako dok su Grci bili na pristojnih 50% (4-8). Nadalje, imao je Vouliagmeni i sjajnog vratara (što nije iznenađenje), drugog vratara reprezentacije Tzortzatosa. Dobro što je prikupio 14 obrana, što ponekad čak može malo statistički i zavarati, ali Grk na vratima Vouliagmenija je imao nekoliko sjajnih, doista moramo priznati perfektnih reakcija. Recimo, manje od minutu i pol do kraja, Jadran je dobro razradio i odigrao akciju s igračem više, lopta je završila na lijevom krilu kod Bukića koji dobro i puca, možda tek mrvicu previsoko, a vratar Tzortzatos lagano prkosi zakonima fizike. Prebačajima Splićana je bio potonuo u lijevom kutu, ali kako je on uspio rukom iz desnog kuta obraniti... to samo on zna.

image

Igraci Jadrana.

VOJKO BASIC Cropix

U načelno izjednačenom susretu, početkom zadnje četvrtine Marino Čagalj je sjajno pogodio s lijevog vanjskog, u pozicijskom napadu i to je bio gol za 10:8. Do kraja 7 minuta. Puno, to je točno, ali 2 razlike je u ovakvoj utakmici jednako tako solidna prednost. Učinila nam se tada prednost za pobjedu. Učinilo nam se. U razmaku od 47 sekundi, Grci su poravnali (10:10) i to je bilo pune 4 minute do kraja utakmice. Četiri minute u koje su obje momčadi mogle do pobjede, bilo je tu pogrešaka na obje strane, ali na kraju su Grci puno sretniji i zadovoljniji napustili bazen.

- Primili smo jednostavno previše pogodaka iz igre, dakle s jednakim brojem igrača. Puno primljenih golova s vanjski pozicija. Nadigrali su nas jednostavno i mogu samo čestitati momčadi Vouliagmenija - vrlo će kratko trener jadranaša Jure Marelja, dok je s druge strane strateg Vouliagmenija, nekoć veliki srpski igrač Vladimir Vujasinović naglasio.

- Nama je odgovarao čak i remi, zato smo i odigrali malo šeprtljavo zadnje sekunde, brzali smo, a mogli smo čak ići i na pobjedu. Dobro, to je već stvar nekog iskustva. Jako sam zadovoljan ovim bodom, utakmicom moje momčadi, makar i ne samo ovom.

Ostali rezultati 10. kola:

Dinamo Tbilisi - Radnički 13:8 (4:0, 2:2, 3:3, 4:3 - Vlahović 2 za Dinamo)

Barceloneta - Olympiacos 10:5 (1:1, 2:2, 3:0, 4:2 - Bijač 10 obrana za Grke)

Pro Recco - Waspo 98 Hannover 21:4 (4:0, 5:0, 4:0, 7:2 - Lončar 3/Bašić 3)

Poredak:

1. Barceloneta 27

2. Pro Recco 24

3. Olympiacos 22

4. Vouliagmeni 14

5.Jadran 11

6. Radnički 9

7. Dinamo 6

8.Waspo 0

9. Hannover 0.

Linker
26. travanj 2024 21:49