Tonči Plazibat/Cropix
VATERPOLSKA LIGA PRVAKA

Jug pružio solidan otpor najmoćnijoj momčadi Europe: ‘Imamo još puno toga za popraviti‘

Na ljestvici vodi Pro Recco sa 15 bodova, Olympiacos ima 11, Jug AO četiri, a Dinamo je na nuli
Piše: HinaObjavljeno: 22. studeni 2023. 22:19

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja poraženi su u petom kolu B skupine Lige prvaka kod europskog i talijanskog prvaka Pro Recca sa 9:13 (3:5, 1:2, 3:4, 2:2).

Talijanski sastav, koji vodi hrvatski stručnjak Sandro Sukno, poveo je 4-1 usmjerivši susret na svoju stranu. Dubrovčani nisu niti jednom uspjeli niti izjednačiti, a domaćin je rutinski odradio susret do kraja.

Jug je smanjio na 3:4, no uslijedio je talijanski odgovor s dva gola u nizu. Koncem treće dionice Pro Recco je imao i pet golova prednosti (11:6), kao i na otvaranju zadnje dionice (12:7). Do kraja susreta dubrovački sastav je tek ublažio poraz.

Pro Recco su do pete pobjede predvodili Nicholas Presciutti s tri gola, te Giacomo Cannella i Andrea Fondelli s po dva gola. Marco del Lungo je imao sedam obrana. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Franko Lazić i Marko Žuvela s po tri gola, dok je sjajni Toni Popadić sakupio 11 obrana.

- Pro Recco je zaslužio ovu pobjedu. Od početka, kada su došli do vodstva, igrali su puno bolje od nas. Mi smo imali neke dobre trenutke, s tim sam dijelovima zadovoljan, ali imamo još uvijek puno toga za popraviti. Želim puno sreće Pro Reccu u nastavku natjecanja u Ligi prvaka, a mi sada idemo u Eurokup i nadam se da ćemo biti bolji nego dosad - kazao je trener dubrovačkog sastava Vjekoslav Kobešćak.

U drugom susretu Olympiacos je bez većih problema porazio Dinamo Tbilisi sa 16-8.

Domaći sastav je predvodio Konstantinos Genidounias s tri gola, dok su hrvatski vaterpolisti Luka Lončar i Andro Bušlje zabili po dva gola. U Dinamovim redovima Besarion Ahvlediani, Boris Vapenski i Stefan Pješivac su zabili po dva gola.

Na ljestvici vodi Pro Recco sa 15 bodova, Olympiacos ima 11, Jug AO četiri, a Dinamo je na nuli.

Linker
05. ožujak 2024 14:14