PEDJA MILOSAVLJEVIC Cropix
LIGA PRVAKA

Jugaši osvojili veliki bod protiv momčadi pune zvijezda i približili Final 8 najjačeg europskog natjecanja

Sekunda ih je dijelila od pobjede protiv Novog Beograda
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 25. travanj 2023. 21:37

JUG AO 11

NOVI BEOGRAD 11

(1:3, 4:2, 1:4, 5:2)

DUBROVNIK - Plivalište Gruž. Suci: Buch (Španjolska) i Ohme (Njemačka).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (12 obrana), Mozara, Fatović 2, Zvono, Joković 3 (1-1), I. Vukojević 1, Biljaka 1, Lazić 2, Kržić, Kakaris 1, Grgurević, Žuvela 1, Jurišić. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

NOVI BEOGRAD: Filipović (5 obrana), S. Rašović 4, Šušiašvili 1, Granados 2, Vučinić, Pijetlović, R. Drašović, Jakšić 1, Perković, Vlachopoulos, 2 Skoumpakis 1, Martinović, Fernandez. TRENER: Živko Gocić.

PETERCI: Jug Adriatic osiguranje 1-1, Novi Beograd -.

OSOBNE POGREŠKE: Jug Adriatic osiguranje 12, Novi Beograd 12. ŽUTI KARTON: trener Gocić (32). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Žuvela (29).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug Adriatic osiguranje 5-11 (45%), Novi Beograd 6-11 (54%)


U Dubrovnik je došao aktualni doprvak Europe, prvak Srbije, drugoplasirana momčad Lige prvaka skupine B, momčad prepuna velemajstora kojima je godišnji ugovor debelo iznad 100.000 eura i koji su osigurali Final 8, a Jugu je pobjeda zlata vrijedna i donosi završni turnir. Imperativ je tu!

Novi kapetan Novog Beograda, Grk Vlachopulos u trećem napadu gostiju, prethodna dva je zaustavio Toni Popadić, doveo srpsku momčad u vodstvo koje je iz kontre podebljao Strahinja Rašović. Jugašima nije išlo u napadu, nema žara, a ni ideje nisu vrhunske, pa je trener Vjekoslav Kobeščak zarana, već u 5. minuti zatražio minutu odmora kako bi "resetirao momčad". Kad je još loptu serviranu s desnog krila, s druge vratnice zakucao u mrežu div Skoumpakis, bilo je jasno da će ova utakmica biti "čupava". Od gledatelja ni glasa, i njih su gosti smirili i isprepadali. Ipak iz trećeg igrača više, nakon lijepog prebrojavanja s desna Ivan Vukojević s lijevog krila otvara mrežu Beograđana (3:1). Popadić u posljednjoj minuti ima tri obrane za, s obzirom na prikazano, čak i pristojnih - 1:3.

Jugaši u napadu lako dolaze do igrača više, petog je realizirao na svoju umješnost Maro Joković za - 2:3. Popadić je u 12. minuti imao već sedam obrana, ali ne može zaustaviti s igračem manje Granadosa - 2:4. Kakaris nepotrebno vračanje osvojene lopte vrataru Filipoviću koristi za treći domaćinov pogodak. Na dva razlike, Gospari su imali napad za izjednačenje, uzvraća Gruzijac, Šušiašvili udarcem "kroz glavu" Popadića. Jugov napad je i dalje sterilan, u 15 minuta samo tri pogotka. Ipak, "semafor se popravlja" s igračem više, 48 sekundi prije kraja poluvremena kapetan Loren Fatović koji iz polukontre koju je povukao Kakaris, 10 sekundi prije poluvremena izjednačava na - 5:5.

Silno su se namučili jugaši doći do izjednačenja koje su brzo pustili niz vjetar početkom treće četvrtine kada je Strahinja Rašović pogodio za 5:6, a potom je isti igrač, s dvojicom igrača više u bazenu, s lijevog krila pogodio i za 5:7. Gospari u napadu pune četiri minute nisu postigli pogodak, a Granados prvi put goste dovodi na tri razlike (5:8). Lazić u idućem napadu s lijevog krila pogađa dijagonalu (6:8).

Teško je procijeniti tko je uspavaniji, jugaši u bazenu ili gledatelji na tribinama uz napomenu da ni gost ne igra ništa posebno, ali dovoljno za sigurnu prednost. Ona je i prije zadnjih 8 minuta bila plus 3 (6:9).

Prvi napad za neuhvatljivih 4 razlike imali su gosti, ali gola nema. Popadić se raskrilio i doista brani sve. Omogućava jugašima da krenu u seriju - i krenuli su. Biljaka za 7:9, pa Žuvela za 8:9 i Joković za 9:9. Vlachopoulos je je provukao s desnog vanjskog na novi minus (9:10). Maro Joković je siguran iz peterca, a Franko Lazić 21 sekundu prije kraja dovodi jugaše u prvo i jedino vodstvo, (11:10). Vratar gostiju Filipović je krenuo u zadnji napad u pomoć suigračima, ali kada se već činilo da je pobjeda servirana, s lijevog vanjskog je pogodio Nikola Jakšić, sekundu prije kraja za konačnih 11:11.


Poredak: Brescia 31, Novi Beograd 26, Ferencvaros 22, Jug Adriatic osiguranje 16, Spandau 04 11, Sabadell 10, OSC 10, Marseille 10.

Ostali rezultati 11. kola B skupine Lige prvaka:

Spandau 04 - OSC 7:11, Sabadell - Brescia 11:14 (Harkov 1 za pobjednika) i Marseille - Ferencvaros 13:7.

Dobre vijesti za jugaše

Vijest iz Berlina, gdje je mađarski OSC svladao Spandau 04, zato je razveselila jugaše kojima će sada trebati samo jedan bod iz preostale dvije utakmice Lige prvaka za plasman na završni turnir.

- Mi smo krenuli loše, Novi Beograd je odigrao odlično. Po meni, bili su čak i nešto bliži pobjedi, ali smo s karakterom i promjenom obrane došli u situaciju povoljnog rezultata. Neodlučeno je za nas, što se rezultata tiče dobro, psihološki svakako. Treći put u sezoni smo s Novim Beogradom pokazali da možemo odigrati protiv tako jedne jake momčadi. Ipak, pokazali su se i neki naši nedostaci. Zadovoljni smo s rezultatom, iako nas on još neće kvalificirati još na Final 8, a zadovoljni smo i određenim dijelovima naše igre - rekao je Vjekoslav Kobešćak, trener jugaša.

Linker
09. svibanj 2024 13:07