TONCI PLAZIBAT/CROPIX
LIGA PRVAKA

Jugaši porazili prvaka Europe: Momčad Sandra Sukne doživjela prvi poraz cijele ove sezone

Odavno Jug AO nije odigrao ovakvu utakmicu i odavno se nije tako pljeskalo s tribina jugašima u čast
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 12. siječanj 2022. 20:57

Jug AO - Pro Recco 11:8 (2:3, 4:2, 4:1, 1:2)

DUBROVNIK: Bazen u Gružu. Gledatelja: Suci: 400. Kun (Mađarska) i Stavridis (Grčka). Opunomoćenik: Racine (Švicarska).

JUG AO: Popadić (14 obrana), I. Vukojević, Fatović 3, Burđelez, Joković, Papanastasiou 1, Tomasović, Argyropoulos 3, Kržić, Kakaris 1, Benić 2, Žuvela 1, A. Vukojević. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PRO RECCO: Del Lungo (9 obrana), Di Fulvio 1, Zalanki 2, Nuzzo, Younger 2, Presciutti, Cannella 1, Ivović1, Velotto, Aicardi, Hallock 1, Negri. TRENER: Sandro Sukno.

PETERCI: Jug AO 1-1, Pro Recco -. OSOBNE POGREŠKE: Jug AO 10, Pro Recco 10. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Presciutti (27). ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Di Fulvio (31). REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug AO 4-9 (44%), Pro Recco 5-10 (50%).

-----------------------------------------------

U derbiju 7. kola B skupine vaterpolske Lige prvaka, Sandro Sukno je sa svojim Pro Reccom ušao bez Figliolia, Lončara, Bertollija, Marinija i Echeniquea što je svakako bio veliki hendikep, a Vjekoslav Kobeščak je na raspolaganju imao sve najbolje, uključujući i vratara Popadića koji je prije koji dan prebolio Covid. Gostujući problemi osokolili su domaću atmosferu i vjeru da bi se jedinoj momčadi u proteklih šest kola bez izgubljenog boda u obje skupine Lige prvaka, mogao otkinuti koji bod u Dubrovniku.

Dobro je počelo. Marko Žuvela je s lijeve strane probio Del Lunga, ali već u slijedećem napadu poravnao je nekadašnji jugaš Younger. Žuvela nije realizirao igrača više pa igračku prednost na drugoj strani koristi Di Fulvio, kao i nešto kasnije Younger. Pro Recco ima igrača više u prvoj četvrtini - tri od tri. Kakaris na asistenciju Jokovića s igračem više zaključuje prvu četvrtinu s - 2:3.

Naš Grk Argyropulos u prvom Jugovom napadu u drugoj četvrtini pogađa s vanjske pozicije za 3:3. Talijane je stala realizacija igrača više. Zalanki je ponovo doveo goste u vodstvo 3:4, pa onda slijede Fatović 4:4, Cannella 4:5 i to nakom pogrešne obrambene tranzicije jugaša. Benić je poravnao na 5:5 iz vanskog šuta. Fatović iz kontre donosi drugo vodstvo 6:5. Popadić brani zicer Velottu s dva metra i Jug je zaslužio pljesak s tribina za pobjedu u prvom poluvremenu 6:5.

Dugo se u trećoj četvrtini igralo bez gola da bi izvanredni Argyropulos lobom s lijeve strane pogodio za 7:5 i to je bilo prvo veće vodstvo Dubrovčana. Odmah uzvraća Zalanki za 7:6. S igračem više naš Grk Papanastasiou uz pomoć vratara Del Lunga vraća prednost na dva razlike - 8:6. Još jedan Grk u redovima Dubrovčana, Kakaris radi dobar posao, zarađuje peterac kojeg realizira kapetan Fatović za 9:6. Toni Popadić zaključava svoja vrata, brani zicer za zicerom. Benić nastavlja Jugovu seriju od tri gola za redom za velikih 10:6 za kraj treće četvrtine.

Prolomio se pljesak u kojemu je sudjelovao i član uprave Jug AO Lukša Jakobušić, predsjednik Hajduka. Posljednju četvrtinu Talijani počinju s dva pogotka pa se prednost istopila na 10:8, a trebalo je još odigrati malo više od pet minuta. Član najbolje sedmorke na vaterpolskom turniru Olimpijskih igara u Tokiju, Argyropulos iz mrtvog kuta s igračem više donosi 11:8. Popadić je i dalje nesavladiv, upisao je ukupno 14 obrana. a do jučer je bio u koroni. Odavno Jug AO nije odigrao ovakvu utakmicu i odavno se gromoglasno nije pljeskalo s tribina jugašima u čast.

Linker
24. travanj 2024 21:12