Jugaši nisu izdržali protiv Jadrana iz Herceg Novog

 VK JUG ADRIATIC OSIGURANJE
VATERPOLO

Jugaši s lakoćom prešli preko Barcelone, samo jedan se nije upisao u strijelce

Kvalifikacijski turnir Lige prvaka, skupina u Dubrovniku
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. rujan 2024. 20:20

JUG ADRIATIC OSIGURANJE - BARCELONA 14:9 (2:1, 5:4, 6:2, 1:2)

DUBROVNIK – Plivalište Gruž. Gledatelja... Suci: Kovacs-Csatlos (Mađarska) i Evers (Nizozemska). Opunomoćenik: Rakovec (Slovenija).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Burđelez 1, Djerkovic 2, Zvono 1, Joković 1, Pavlić 2, Mozara 1, Cabenas, Kržić 1, Burić 3, Herceg 1, Žuvela 1, Jurišić. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

BARCELONA: Matarredona, Veich, Villamayor, Te Riele 1, Prat 3, Ramon 1, Andrade, van der Weijden, Gorria, Goma, Daura 4, Vinas, Perez. TRENER: Andrei Iosep.

OSOBNE POGREŠKE: Jug Adriatic osiguranje 12, Barcelona 10. ŽUTI KARTON: trener Iosep (19)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug Adriatic osiguranje 5-10 (50%), Barcelona 5-12 (41%).


Prvo, jedno moramo razjasniti. Vaterpolski klub Barcelona nije u sastavu velikog sportskog društva Barcelona jer da jesu, onda bi bili daleko, daleko jači. Jugaši su bez većih problema uvjerljivo pobijedili katalonsku momčad koja je najbolji rezultat imala u prvom plivanju za loptu (0:0). Dobro, uspjeli su i izjednačiti na početku (1:1) i to je sve s njihove strane.

Glede jugaša, svi su igrači izuzev dvojice vratara postigli pogodak. Zapravo, skoro svi, samo jedan nije. Taj jedan je baš Katalonac, španjolski reprezentativac Sergi Cabanas. Valjda nije želio dodavati dodatno zrno soli na ranu "svojima". Gospari u nedjelju od 12.30 igraju zadnje kolo kvalifikacijskog turnira Lige prvaka u Dubrovniku protiv momčadi Banja Luke koja je potpuno zalutala na ovaj turnir. Možda i sport. Jasno da će to Dubrovčani dobiti jer svi u vaterpolu mogu dobiti momčad iz Bosne i Hercegovine. Ono jedino čemu se još jugaši nadaju je da Barcelona svlada Jadran iz Herceg Novog, pa bi se onda u Gružu stvorio "krug" tri momčadi s istim brojem bodova. Da, takva teorija postoji, ali crnogorska je momčad pre, prejaka da bi joj Barcelona mogla nauditi, ma koliko god mi to u Hrvatskoj željeli.

U drugoj utakmici 3. kola Dinamo iz Bukurešta je pobijedio Banja Luku 30:7 (8:0, 8:3, 7:2, 7:2).

Poredak: Jadran (HN) 9, Jug Adriatic osiguranje 6, Barcelona 6, Dinamo 3, Banja Luka 0. (dba)

Linker
14. rujan 2024 21:31