Jerko Marinić Kragić

 VOJKO BASIC Cropix
KAO DA SU NESTALI

Katastrofa u Ligi prvaka: Hrvatski prvak teško stradao u Beogradu, namučio ih ‘ubojica‘ vratara

‘Ušli smo u utakmicu baš katastrofalno, s manjkom koncentracije‘, rekao je Marelja
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. ožujak 2024. 21:35

NOVI BEOGRAD - JADRAN 15: 11 (5:1, 3:1, 3:5, 4:4)

BEOGRAD - Plivalište u Novom Beogradu. Suci: Gomez (Španjolska) i Kun (Mađarska).

NOVI BEOGRAD: Dobožanov (11 obrana), Martinović 2, Skoumpakis, Granados 6, Ćuk 1, D. Pijetlović, Drašović 1 (0-1), Jakšić, Perković, Filipović 2, Vučinić 1, Vlachopoulos 2, Glušac. TRENER: Živko Gocić.

JADRAN: Anić (12+1 obrana), Radan, Marinić Kragić, Biljaka 1, Butić 2, Pejković, Bukić 1, Harkov 3, Đ. Radović 1, Vrlić 1, Fatović 2, Dužević, Marcelić. TRENER: Jure Marelja.

PETERCI: Novi Beograd 0-1, Jadran -.

OSOBNE POGREŠKE: Novi Beograd 15, Jadran 10. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Skoumpakis (27), Biljaka (28), Fatović (30), Drašović (30).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Novi Beograd 3-9 (33%), Jadran 6-15 (40%).


Uvjerljiv poraz, a ako ćemo iskreno i vrlo težak poraz hrvatskog prvaka kod europskog doprvaka, Novog Beograda. Naime, konačnih 15:11 za domaćina ili 4 gola razlike čak je još i dosta dobro kako je to izgledalo na početku. Konkretno u prve dvije četvrtine utakmice 1. kola četvrtfinalne skupine Lige prvaka.

Malo pred kraj druge četvrtine bilo je čak 7:1 za Novi Beograd. Jadran kao da je nestao, iščezao s bazena. U biti, ponovila se njihova dosta česta boljka iz prošle, a osobito prošle sezone - neuvjerljiv, nediscipliniran, loš i mlaki ulazak. Kada se to tako učini, kada se tako započne utakmica, a u natjecanju koje se zove Liga prvaka i to u gostima protiv jedne od igrački i financijski najmoćnijih momčadi Starog kontinenta, onda je i iluzorno nadati se ičemu dobromu. Jadranaši su prvog igrača više realizirali tek iz šestog navrata. Prvi strijelac kluba, Marinić Kragić je imao na cijeloj utakmici šut 0-4. S druge strane, nije baš za pohvaliti niti realizacija domaćinovog napada s igračem više, ali nije im ni trebao u tom pogledu osobito dojmljiv omjer brojki kada su imali u svom redovima vječno raspoloženog, "ubojicu" vratara, Španjolca Alvara Granadosa.

Da, to je onaj strijelac gola Furije u finalu EP u Zagrebu za španjolsko zlato. Sada zabija za Srbe, a utrpao je u mrežu inače vrlo, vrlo dobrog vratara Anića čak 6 "komada".

- Jedino čime mogu malo biti zadovoljan to je ova zadnja četvrtina, jedina u kojoj smo uhvatili ravnotežu između naše obrane i njihovog napada - nakon utakmice će trener jadranaša Jure Marelja.

- Ušli smo u utakmicu baš katastrofalno, s manjkom koncentracije, s puno primljenih golova. Pokušali smo s odmakom vremena možda čak i stizati rezultat odnosno zaostatak, ali u presudnim trenucima nismo imali ni dovoljno snage, ni koncentracije.

U drugoj utakmici 1. kola A skupine, Pro Recco je kod kuće svladao Marseille 15:8 (5:2, 2:1, 5:1, 3:4). Kod Marseillea su s 2 gola najprecizniji bili Ugo Crousillat i naš reprezentativac, Ante Vukičević. U 2. kolu za dva tjedna, Jadran će u Splitu ugostiti momčad Pro Recca s trenerom Sandrom Suknom.

Linker
23. travanj 2024 02:02