BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
VATERPOLO

Kombijima preko Milana na let za Barcelonu: ‘ To komplicira stvari, nećemo u hotel stići prije ponoći‘

Splitski Jadran zbog štrajka u njemačkim zrakoplovnim lukama otputovao u Kataloniju
Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. veljača 2023. 15:15

Vaterpolistima Jadrana nije moglo u gorem trenutku "leći" neko gostovanje u Ligi prvaka nego ovog vikenda. Nije riječ o sportskim već putničkim problemima. U petak se štrajkalo po njemačkim uzletištima, svi letovi otkazani, a budući da je nama Hrvatima oduvijek Njemačka bila "prozor u svijet", te i danas u 90 posto slučajeva sva inozemna putovanja se odvijaju preko Njemačke, u pravilu Frankfurta, eto problema.

Jadranaši ove subote igraju u gostima kod Barcelonete, te su jasno planirali na put krenuti u petak. Po spoznaji najave štrajka, opcija leta preko Frankfurta je prekrižena. Snašli su se istina Splićani, pronašli alternativnu rutu jedino što ona nije nimalo jednostavna, a bitno je dugotrajnija. Kombijima iz Splita do Milana, pa s krčke zračne luke do Barcelone. To ovako ispisano djeluje čisto u redu, ali...

- Bitno nam komplicira stvari jer smo, srećom pronašli alternativu, no mi nećemo u Barcelonu u hotel stići prije ponoći. Dakle, nema cijeli dan na kojem smo na putu nikakvog rasplivavanja, a utakmica nam je u subotu već u 1 popodne.

Tako nam je put opisao, negdje još s hrvatske auto-ceste Jure Marelja, trener Jadrana. No, tu nije kraj. Utakmica u Barceloni počinje u subotu već u 13.00 sati. Ovako rani termin inače nije neuobičajen u Kataloniji, poglavito kada se igra vikendom. U to doba se znaju igrati i utakmice Španjolskog prvenstva, pa zašto ne bi i Lige prvaka. To je čak i dosta praktično za mnoge gostujuće klubove jer mogu pronaći koji sat nakon utakmice let za povratak doma, ali u ovom slučaju ovakvo što Splićanima baš ne ide na ruku. Onda, povrh svega, u bazenu čeka istinski moćna Barceloneta. Koliko jaka, pokazalo je prošlo kolo kada su se ove dvije momčadi sučelile u Splitu, te kada je sastav trenera Fatovića dvije minute prije kraja treće četvrtine vodio razarajućih 7:0.

- Ja se apsolutno nadam da nam se takav ulazak u utakmicu doista ne može opet dogoditi, čak i uzimajući u obzir probleme s putovanjem. U biti, ako se vraćamo na tu utakmicu, ja tada mogu biti nezadovoljan jedino s našom napadačkom realizacijom. Rezultat je toga bio posljedica, ali nije igra kada sam pomno analizirao bila toliko loša - ponovio je trener Jadrana.

Realno, bili bi lagano neozbiljni kada bi tvrdili da Barceloneta nije favorit. Jest i to veliki. Nije samo što igraju doma (to je vjerujte čak i manje bitno), nego su istinski toliko dobri, jaki, plus one već poslovične kvalitete svih španjolskih momčadi koje nikako ne odgovaraju našim sastavima u ovom sportu. Bilo ad se radi o reprezentaciji ili klubovima, a to je silna brzina odnosno pokretljivost. Jadran je još uvijek "u igri" za četvrto mjesto koje nosi plasman na završni turnir, a tu su Splićanima od ključne važnosti 9. i 10. kolo u kojima će otići u goste Radničkom u Kragujevac, te doma dočekati Vouliagmeni.

Što se igračkog kadra za subotu tiče, u Barcelonu je Jadran otputovao u kompletnom sastavu. Sad, koliko će "truckanje" u kombiju i cijeli dan proveden na putu utjecati na osjećaj umora... to ostaje za vidjeti u subotu, rano poslijepodne.

Parovi 8. kola A skupine

BARCELONA (11.00) Barceloneta - Jadran

ATENA (18.00) Vouliagmeni - Waspo 98 Hannover

IMPERIA (19.30) Pro Recco - Dinamo Tbilisi

KRAGUJEVAC (20.30) Radnički - Olympiacos

Poredak: Pro Recco 18, Olympiacos 18, Barceloneta 18, Vouliagmeni 10, Radnički 8, Jadran 7, Waspo 98 Hannover 3 i Dinamo 0. (dba)

Linker
26. travanj 2024 06:00