BOZO RADIC Cropix
NAKON KVALIFIKACIJA

Kompletirane su sve skupine Lige prvaka: Jugaši otvaraju u Ateni, dok Jadran dočekuje Zvezdu u Splitu

Format natjecanja je malo promijenjen, pa više nemamo dvije skupine od po 6, već 4 skupine od 4 sastava
Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. rujan 2023. 06:17

Kvalifikacijski turniri u našem Dubrovniku, rumunjskoj Oradei, Hannoveru na sjeveru Njemačku, te u Kragujevcu, u srcu Šumadije, iznjedrili su popunu vaterpolske Lige prvaka za sezonu 2023./24.. Sezonu koja će biti poprilično neobična poradi tromjesečne stanke uvjetovane EP u Izraelu (siječanj 2024.) i SP u Kataru (veljača 2024.) i sezone koja počinje vrlo skoro, već potkraj ovog mjeseca.

Format natjecanja je malo promijenjen, pa više nemamo dvije skupine od po 6, već 4 skupine od 4 sastava. Na koncu neće biti više niti nakaradnog Final 6 turnira, već ipak nešto primjereniji i bolji, Final Four. Nama najbitnije, Hrvatska će kao i prošle sezone imati dva kluba u Ligi prvaka. Jadran koji se ondje izravno plasirao temeljen osvojenog naslova državnog prvaka, te Jug Adriatic osiguranje koje je osvojili prvo mjesto na turniru u Gružu.

Na ostalim turnirima, Vouliagmeni je slavio u Oradei gdje jen igralo naše Primorje EB i vrlo jaka Ortigia. U Hannoveru, u konkurenciji pet klubova, beogradska Crvena zvezda je bila najbolja u konkurenciji Waspo 98 Hannovera, Barcelone, Honveda i grčkog Apollona iz Smyrne. Konačno, u Kragujevcu je talijanski doprvak Brescia ipak značajno jača od Radničkog, ali i od Noisy-le-Seca, kotorskog Primorca, te Duisburga. Okončanjem kvalifikacija, sad su poznati svi sudionici skupina Lige prvaka.

Skupina A - Novi Beograd, Sabadell, Steaua i Brescia.

Skupina B - Pro Recco, Olympiacos, Dinamo Tbilisi i Jug Adriatic osiguranje.

Skupina C - Ferencvaros, Jadran Split, Jadran (HN) i Crvena zvezda.

Skupina D - Barceloneta, Marseille, Spandau 04 i Vouliagmeni.

U 1. kolu, 26. rujna jugaši će u goste atenskom Olympiacosu, odnosno trener Vjeko Kobešćak k svom prošlosezonskom pomoćniku, sada prvom strategu pirejskog sastava, Hrvoju Koljaninu. Dan kasnije, 27. rujna bit će vruće u Poljudu gdje hrvatski prvak, Jadran dočekuje goste iz Beograda, momčad Crvene zvezde.

Linker
01. svibanj 2024 00:33