Luka Bukić

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
S +6 U RUMUNJSKU

Liga prvaka opet će se igrati u Splitu! Jadran deklasirao Rumunje na Poljudu, uzvrat će biti formalnost

Iako u sastavu nije bilo kapetana Anđela Šetke, Smodlakina momčad nije imala problema s Oradeom.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. listopad 2022. 20:29

JADRAN - ORADEA 9:3 (2:2, 1:0, 3:0, 4:1)

SPLIT - Plivalište Poljud. Suci: Raković (Srbija) i Kun (Mađarska).

JADRAN: Marcelić, Burić, Marinić Kragić, Čagalj 2, Z. Butić 3, Pejković, Bukić 2, Zović 2 (1-1), Delić, Dobud, Tomasović, Dužević, Anić. TRENER: Mile Smodlaka.

ORADEA: Tic, Asanović, Negrean, Gheorghe, Szabo, Ilisie, Popoviciu, Dragomirescu, Colodrovschi 1, Vancsik 1, Czenk 1, Remes, Gavris. TRENER: Ciprian Cimpianu.

PETERCI: Jadran 1-1, Oradea -.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 6, Oradea 11. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Tomasović (13).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 4-10 (40%), Oradea 0-6.

Orada, a vele neki i komarča, vrlo je kvalitetna bijela riba. Dakako da je ima i u Jadranu. Ima i Oradee u Jadranovom trbuhu. Vaterpolisti hrvatskog doprvaka "smazali" su rumunjskog doprvaka u prvoj utakmici završnog kruga kvalifikacija za Ligu prvaka i tako došli vrlo, vrlo blizu i konačne, službene potvrde da ćemo Smodlakinu momčad i sljedeće sezone gledati u elitnom klupskom nadmetanju europskog vaterpola.

U najavi ove utakmice smo podosta ispisali o razlikama, klasi koja dijeli ova dva sastava. Poljudski bazen je to u subotnju večer samo pokazao, potvrdio. U biti, nisu još Splićani niti "zapeli" iz sve snage. Kad za takvo što nije ni bilo potrebe. Bez kapetana Šetke, s rano iz igre "izletjelim" Tomasovićem (treća osobna), Jadran je s lakoćom svladao Rumunje, primio u zadnje tri četvrtine samo jedan gol. Uzvrat je na rasporedu sljedeće subote, 5. studenoga.

image

U publici je bio i veliki Perica Bukić

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Rezultati ostalih utakmica, prvi susreti 3. kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka:

Noisy-le-Sec - Vouliagmeni 11:17 (Petković 4, Krapić 1 za poražene), Vasas - Brescia 10:12 (Harkov 1 za goste) i OSC - Panionios 17:7.

Linker
25. travanj 2024 01:50