Sandro Sukno

 CHRISTIAN SANTI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Christian Santi/Alamy/Alamy/Profimedia
FINAL 8 LIGE PRVAKA

Mlađi Cavtaćanin je nadmudrio starijeg - Sukno preko Fatovića do polufinala Lige prvaka

Sjajan dvoboj momčadi s hrvatskim trenerima u četvrtfinalu turnira u Beogradu.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. lipanj 2022. 18:35

Mlađi Cavtaćanin je nadmudrio starijeg, Sandro Sukno je svladao Elvisa Fatovića. Malo podrobnije, Pro Recco (trener Sandro Sukno) se plasirao u polufinale vaterpolske Lige prvaka nakon što je u sjajnoj, do posljednih sekundi neizvjesnom četvrtfinalu pobijedio Barcelonetu (trener Elvis Fatović) 11:10 (4:3, 1:3, 3:2, 3:2).

Utakmica je upravo poradi dvojice trenera nudila posebnu priču i prije nego je počela. Naime, kada je Elvis Fatović započinjao igračku karijeru, suigrač mu je u klubu (Jugu dakako) bio Goran Sukno, Sandrov otac. Kada je 2017. Sandro Sukno prinudno prekinuo igračku karijeru, suigrač mu je u reprezentaciji bio Loren Fatović (Elvisom sin). Elvis i Sandro su jedno vrijeme i igrali zajedno, na početku Sandrove i kraju Elvisove igračke karijere, da bi onda Elvis Fatović od 2008. do 2011. bio trener u Jugu u kojem je već sve snažniju ulogu imao Sandro Sukno. I da, obojica su čak i ne Dubrovčani već iz nešto manjeg mjesta, Cavtata. Stoga, ako između nekoga u svijetu vaterpola nema tajni, to su upravo ova dvojica igračkih, a sada hrvatskih trenerskih dragulja.

Ovaj put je - nećemo napisati nadmudrio jer bi to bilo pretjerano i netočno - bolji za nijansu bio Sandro i njegov moćni i bogati stroj koji u Beogradu brani naslov prvaka Europe. Cijelim je tijekom susreta rezultat bio u biti poravnat. Samo je kratko početkom treće četvrtine jedna momčad povela s više od gola razlike, a bila je to Barceloneta (7:5). Nije trajalo dugo jer prvak Italije je izjednačio koju minutu kasnije (7:7). Bilo je i više no izvjesno, s protokom minuta da će se tu odlučivati u jednoj lopti, jednoj pogrešci, jednom ubojitom šutu. Barceloneta je imala pri rezultatu 10:10, minutu i pol do kraja napad s igračem više, ali je šut Slovaka Famere završio u bloku Argentinca Echeniquea. Martin Famera, inače i sa španjolskim državljanstvom i reprezentativnim statusom je nakon šuta dobio osobnu, Sukno je pozvao minutu odmora, a akciju s igračem više je golom okrunio prvi strijelac Lige prvaka, Mađar u talijanskim redovima, Gergo Zalanki za pokazat će se konačnih 11:10, minutu i 16 sekundi prije kraja.

Za Pro Recco je najbolji pojedinac bio kapetan, Crnogorac Ivović s 3 gola. Za pobjednika je igrao i zagrebački centar Luka Lončar. Kod Barcelonete bolji od ostalih ubojiti vanjski Alvaro Granados s 4 gola, ali i još uvijek veličanstveni, hrvatski zet (supruga s Pelješca) Felipe Perrone 3 gola.

Prije ove utakmice, u četvrtfinalu su se sastali talijanski doprvak Brescia i njemački prvak, slabašni Waspo 98 Hannover. Rezultat 12:5 za Bresciu govori sve. Nitko od trojice Hrvata u njemačkom sastavu (Muslim, Macan i Ćorušić) nije se upisao u strijelce.

Linker
19. travanj 2024 19:59