TOM DUBRAVEC Cropix
VATERPOLO

Na Poljudu ugašena rumunjska Zvijezda, Jadran uvjerljivo startao u kvalifkacijama za Ligu prvaka

U drugom susretu 1. kola u Splitu, Vasas je pobijedio Šabac jednakom lakoćom
Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. listopad 2022. 21:58

STEAUA - JADRAN 7:17 (3:2, 1:6, 1:5, 2:4)

SPLIT - Plivalište Poljud. Suci: Gomez (Španjolska) i Mišković (Crna Gora).

STEAUA: Dragusin, Vušković 3, Georgescu 1 (1-1), Dinca 1, Moskov 1, Neamtu, Klikovac, Antipa, Gheorghe, Oanta 1, Iudean, Goanta, Mihaluta. TRENER: Bogdan Rath.

JADRAN: Marcelić, Burić, Marinić Kragić 5 (1-1), Čagalj 2, Butić 1, Pejković, Bukić 2, Zović 2 (1-1), Delić 1, Tomasović 1, Šetka 1, Dužević 2, Anić. TRENER: Mile Smodlaka.

PETERCI: Steaua 1-1, Jadran 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Steaua 15, Jadran 14. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Burić (22), Butić (23), Oanta (32

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Steaua 4-12 (33%), Jadran 8-12 (66%).



Uvjerljivo je, "desetkom" protiv rumunjske Zvijezde (Steaua), hrvatski doprvak startao u 1. kolu 2. kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka, skupine koja se igra u Splitu. Presudna je prije svega i naravno kvaliteta koja je debelo na strani Jadrana, čak i kada Splićani igraju bez prvog centra Nikše Dobuda koji ima problema s ozljedom. No, dodatno je u utakmici sigurno presudio i sjajan napad s igračem više. Prvih 5 takvih napada su završili pogotkom, a od ukupno 12 na kraju, čak 8 uspješnih. Nemjerljivo uspješnije od gostiju iz Bukurešta.

Golovima se pak ponovo nametnuo, kao i prošle sezone uostalom, najbolji strijelac jadranaša, Jerko Marinić Kragić. Hrvatski reprezentativac nije pokazao puno milosti za klub u kojem je prije dolaska, povratka u Split i sam igrao. Marinić Kragić je naime još relativno donedavno bio igrač Steaue.

Samo je u početku susreta suparnik radio manje probleme, čak i dobio minimalno prvu četvrtinu, no to je bilo kratkog vijeka. Već u drugoj četvrtini je Smodlakina momčad zaostatak od jednog gola nakon prvih 8 minuta, pretvorila u plus 4 (8:4), te su i dalje samo nastavili u tom ritmu.

U drugom susretu 1. kola u Splitu, Vasas je pobijedio Šabac jednakom lakoćom, bilo je na koncu 14:3. Upravo se od Jadrana i Vasasa i očekuje zauzimanje prva dva mjesta u skupini koji vode u 3. kvalifikacijski krug. Jadranaši su u petak kada su na rasporedu dva kola, u 2. rundi slobodni, da bi u 3. kolu igrali vjerojatni derbi skupine protiv Vasasa, od 20.30 sati. (dba)

Linker
24. travanj 2024 00:02