Luka Bukić










 

 NIKOLA VILIC Cropix
VATERPOLSKA LIGA PRVAKA

Najveći ispit za Jadran u ovoj sezoni, Mađari su iznimno jaka momčad

Hrvatski prvak u srijedu (20.45) gostuje u Budimpešti kod Ferencvarosa u 3. kolu Lige prvaka
Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. listopad 2023. 13:24

Naš aktualni vaterpolski prvak, splitski Jadran dosad ima perfekta uvod u sezonu. Sedam utakmica - sedam pobjeda. Dvije u Ligi prvaka, pet u Premier ligi. Mađarski pak prvak, budimpeštanski Ferencvaros ima još malo mrvicu bolji statistički učinak; osam utakmica - osam pobjeda.

Od srijede kasno navečer netko će od ova dva sastava malo pokvariti ovakav “čaroban ulazak”. U Budimpešti se naime u 3. kolu skupine C Lige prvaka “sudaraju” upravo ova dva kluba. Splićanima sigurno daleko najteži, najjači suparnik. Doduše, vjerojatno bi isto mogli napisati i za Fradi kako se tepa Ferencvarosu u Mađarskoj, ali nas ipak zanima naš prvak.
- U ovom dijelu sezone sigurno najteži suparnik. Pogotovo što igramo u gostima - zbori Luka Bukić, jedan iz plejade hrvatskih reprezentativaca u Jadranu.
- Ferencvaros em što je već i prošle sezone bio izvanredno jak, ljetos su doveli Mandića i Di Sommu koji su obojica igrači stvarno svjetske klase. Nikome protiv njih ne može biti lako, tako da i mi očekujemo vrlo, vrlo tešku utakmicu.
Vaterpolska gostovanja u Budimpešti su poslovično teška, igrala reprezentacija ili bilo koji klub. No, ima li ipak i taj Ferencvaros neku slabiju stranu?
- Teško mi je naći neku njihovu slabu točku. Može se govoriti da nisu toliko jaki na centrima, ali možda im i ne treba klasičan centar kada svi ulaze na 2 metra i imaju takav koncept igre. Možda je zato još i teže igrati s njima. Pokriveni su na svim mjestima i to s dosta igrača, ne jednim, a sve su vrhunske klase. Jaki su svi, dobro plivaju, šuteri. Sad... njima pronaći neku slabu točku. Nije lako protiv njih igrati.
IJadran neće biti baš potpuno kompletan u Budimpešti jer put Mađarske nije ni otputovao Zvonimir Butić koji poradi isključenja u prijašnjem kolu, odrađuje kaznu zabrane nastupanja u jednoj utakmici.

Linker
27. travanj 2024 06:40