Jug ide na pobjedu u Njemačkoj

 TONCI PLAZIBAT Cropix
GOSPARI U NJEMAČKOJ

Ne smije se ni pomišljati o kiksu - Berlinčane se treba eliminirati jubilarnom, desetom pobjedom

Jug AO u 7. kolu nastavlja seriju važnih utakmica u središnjem dijelu sezone
Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. veljača 2023. 15:21

S ovom srijedom i utakmicama 7. kola skupine B, točno ćemo biti na polovici nadmetanja vaterpolske Lige prvaka. U skupini C su se - vrlo slično kao i u A, samo ne toliko izraženo - odvojile na vrhu tri momčadi. Ispada tako da će se i ovdje voditi borba za četvrto mjesto koje vodi na završni turnir. Valja pripomenuti, podsjetiti da je iz ovog društva jedna momčad od ranije znana za Final Eight. To je domaćin, Novi Beograd. No, srpski prvak je ionako u vrhu skupine, tako da ostaje tvrdnja o borbi za mjesto broj 4.

U toj je utrci i naš Jug AO pred kojim je još jedna u nizu utakmica koje je kao dio bitne serije najavljivao još prije nekoliko tjedana trener hrvatskog prvaka, Vjekoslav Kobešćak. Dubrovčani gostuju u Berlinu, te ne smiju ni pomišljati o kiksu. Pobjeda bi ih pak značajno odvojila od Berlinčana koji im za desetak dana uzvraćaju gostovanje dolaskom u Gruž. Pobjedom u obje utakmice, Spandau 04 bi po svemu sudeći bio eliminiran za prolazak na završni turnir. Uzdaju se ponešto Gospari i u mađarski nacionalni ogled u srijedu u kojem se susreću OSC i Ferencvaros, dok se nadaju pobjedi Ferencvarosa kako bi i OSC malo više zaostao. Taj dio već nije tako siguran jer su ove dvije mađarske momčadi iznimno izjednačene, neovisno tome što je u dosadašnje dvije ovosezonske utakmice Ferencvaros bio taj koji je slabio. Oba puta, ali i oba puta vrlo tijesno.

Posvetimo se mi ipak gostovanju jugaša u Berlinu. Ako ćemo prebirati malo po statistici i povijesti, ona je na strani hrvatske momčadi. Praktički se ni ne sjećamo kada je posljednji put Spandau 04 pobijedio Dubrovčane. U posljednjih devet utakmica u Ligi prvaka - devet pobjeda. Red je da Gospari to zaokruže.

- Ovo je u biti prva u nizu utakmica koje će odrediti naš put u Ligi prvaka ove sezone. Moramo konsolidirati naše redove nakon poraza od Jadrana u Prvenstvu Hrvatske i pokazati da zaslužujemo plasman na završni turnir osam najboljih momčadi Europe - kratko će trener Dubrovčana, Vjekoslav Kobešćak uoči gostovanja u glavnom njemačkom gradu.

Spandau 04 je za razliku od prijašnje dvije godine, ove sezone najbolja njemačka momčad. Potvrđuje to vodeće mjesto nakon 11 kola Bundeslige, bez poraza i 22 boda (jedna od rijetkih liga u kojima se još uvijek pobjeda vrednuje s 2 boda). No, nisu bezopasni niti u Europi s nekoliko vrijednih rezultata. Primarno tu mislimo na iznenađujuću pobjedu nad Ferencvarosem doma, ali i na dva remija u gostima i kod budimpeštanskog OSC-a i jakog španjolskog Sabadella. Drugim riječima, oprez je i više no nužan. Nijemci neće baš pasti sami od sebe.

- Moja je momčad doživjela uspone i padove u tekućoj sezoni. Radimo punom parom kako bismo došli do Final Eighta, što nam je cilj. Naša je skupina jako teška, a svaka utakmica veliki izazov - veli trener njemačkog prvaka, Athanasios Kechagias.

- Za nas nema lakših utakmica. Poredak pokazuje da bilo koja momčad može stvarati probleme svakoj momčadi. Dubrovnik je iskusna momčad s iskusnim trenerom koji je sa svojom momčadi već osvojio Ligu prvaka. Pokušat ćemo sve ne samo da budemo adekvatan protivnik, već i da otežamo Hrvatima odnošenje bodova iz Berlina.

Linker
23. travanj 2024 14:23