Josip Vrlić nedostajao je zbog nevjerojatnog propusta

 DAMIR KRAJAC Cropix
KAKVA ŠTETA

Ništa od Lige prvaka: Zagrepčani napravili nestvaran propust, u velikom preokretu dokrajčili ih i suci

Zagrebačka Mladost unatoč sjajnoj igri nije se plasirala u Ligu prvaka, već će igrati ove sezone u Eurokupu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. rujan 2024. 21:41

RADNIČKI - MLADOST 9:8 (0:2, 1:3, 4:3, 4:0)

KRAGUJEVAC - Plivalište Park. Gledatelja 500. Suci: Gomez (Španjolska) i Bourges (Francuska). Opunomoćenik: Bitadze (Gruzija).

RADNIČKI: Filipović (8 obrana), S. Rašović 1, Stanojević, Janković, Dadvani, Pijetlović, Drašović 2 (1-1), N. Jakšić 4, Vasić 1, Vičković, P. Jakšić, Murišić 1, Todorovski. TRENER: Uroš Stevanović.

MLADOST: Marcelić (11 obrana), Bašić, T. Bušić 1, Buljubašić, M. Vrlić 1, Biljaka, Bukić 1, Lazić 2, J. Bušić, Vukičević 2, Harkov 1 (1-1), Sunara. TRENER: Damir Vincek.

PETERCI: Radnički 1-1, Mladost 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Radnički 9, Mladost 14. ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Buljubašić (10). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: P. Jakšić (26).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Radnički 1-13 (7%), Mladost 5-7 (71%).


Ove će se sezone u Zagrebu igrati Liga prvaka. U nogometu. Nažalost, ne i u vaterpolu iako su mladostaši bili silno blizu, igrom u vodi su to i zaslužili, ali... Iako će glavna paljba kod mnogih ići prema sucima (opravdano), nešto se dogodilo i prije utakmice. Loše i gotovo neshvatljivo po Žapce. Naime, Mladost je cijelu utakmicu igrala sa samo 12 igrača, a onaj koji je nedostajao je ni manje više nego... Josip Vrlić! Zašto? Zato jer ga je nadležni u Mladosti zaboravio prijaviti!? Odnosno, prijavio je 12 igrača, nije uvidio da još netko nedostaje. Je, zvuči nevjerojatno, ali tako je bilo. Dakle, Mladost je već ušla u utakmicu silno oslabljena.

Onda je u 10. minuti ostala i bez još jednog igrača (Buljubašić) koji je zbog prigovora isključen s pravom zamjene. Dakle, 11 igrača odnosno 9 jer tu su i dvojica vratara. U tim okolnostima su Žapci zapravo odigrali nestvarno dobru, fantastičnu čak utakmicu. U obrani ludo dobro. Uostalom, ne samo što je Marcelić imao 11 obrana nego je Radnički iz 13 napada s igračem više dao samo 1 gol! Treba li više.

Mladost je pak vodila cijelo vrijeme, čak i s 5 golova razlike, sve do 4 minute do kraja. Prvo vodstvo u trećoj minuti, kontra Franka Lazića, pa 2:0 Mislava Vrlića s igračem više na drugoj vratnici. Početkom druge četvrtine, Lazić opet pogađa s igračem više, izvana za 3:0 Mladosti u 11. minuti. Minutu kasnije pogodio je i Ante Vukičević, u pozicijskom napadu za 4:0. Prvi je gol domaćin postigao tek 3.51 minutu do poluvremena (Murišić, 4:1). Uzvratio je odmah mladac na 2 metra, Toni Bušić i to šraubom za 5:1.

Nakon smanjenja Nikole Jakšića, Harkov je vratio Mladost na +4 golom iz peterca za 6:2. Domaćin je i dalje muku mučio s igračem više koji je bio 0-9 nakon tri minute igre u trećoj četvrtini! Zato u napadu Mladost preko Bukića pogađa za 7:2, a malo kasnije i još jednom s igračem više (5-6), sada Vukičević za 8:3. Radnički je u obrani cijelo vrijeme igrao presing, a prvi gol s igračem više dali su iz tek 10. takvog napada (N. Jakšić za 8:4). U zadnju se dionicu ušlo s tri gola razlike za Žapce, 8:5. Samo, tu je stala Mladost u napadu, "razigrali" su se i suci. To doista moramo napisati jer tako je bilo. I nije prvi put na ovom turniru. Isti scenarij u 1. kolu, u kojem je BVSC vodio nakon tri četvrtine 9:6, da bi srpska momčad na koncu pobijedila 10:9. Hajde da se dogodi jednom, ali dvaput u tri dana... Pa, nismo baš toliko blesavi. Drašović, Vasić i dvaput Nikola Jakšić pogađali, tama koliko je trebalo. Da je trebalo koji gol više, i to bi dali. Iz peterca, još pokojeg igrača više, potrudili bi se ljudi u bijelom. Ta im boja stvarno ne pristaje jer je inače simbol nevinosti i čistoće.

U drugoj utakmici 3. kola, BVSC je pobijedio Vouliagmeni 17:9 (3:1, 4:3, 4:2, 6:3).

Konačan poredak: Radnički 9, BVSC 6, Mladost 3. Vouliagmeni 0.

Linker
15. rujan 2024 21:47