Cropix
POVRATAK IZ MIROVINE

Ojačani srpski prvoligaš je najveća prijetnja Mladosti u kvalifikacijama za LP, potpisao i Pijetlović

Neovisno godinama, a ima ih 39, riječ je o još uvijek sjajnom, vrsnom centru
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. rujan 2024. 12:09

Iz Šumadije, još jedna vaterpolska "bomba". Nakon Nikole Jakšića, inače kapetana srpske vaterpolske vrste, olimpijskih pobjednika u Parizu koji je pristupio kragujevačkom Radničkom, ovaj je klub iznenadno dobio i još jedno veliko pojačanje.

Centar Duško Pijetlović koji je prije samo koji tjedan službeno objavio kraj karijere, sada se predomislio i potpisao za Radnički. Neovisno godinama, a ima ih 39, riječ je o još uvijek sjajnom, vrsnom centru, štoviše jednom od najboljih svojedobno u svijetu ovog sporta. U konačnici, u karijeri je osvojio dva olimpijska zlata (2016. i 2021.), a prije toga dvije bronce na Igrama. Ima i 2 zlata na svjetskim prvenstvima, te po jedno srebro odnosno broncu s natjecanja istog ranga. Pet je puta s reprezentacijom bo prvak Europe, jednom doprvak, jednom treći. S tri različita kluba (Pro Recco, Partizan i C. zvezda) je 4 puta osvajao Ligu prvaka itd.

Ovo je novo i vjerujemo posljednje vrlo veliko pojačanje Radničkog iz Kragujevcu koji je glavni konkurent zagrebačkoj Mladosti na skorašnjem kvalifikacijskom turniru Lige prvaka, a koji će se odigrati od 13. do 15. rujna i to baš u Kragujevcu. Ondje će uz Mladost i domaćina Radnički, igrati još mađarski BVSC i grčki doprvak Vouliagmeni. Samo će pobjednik skupine izboriti pravo nastupa u Ligi prvaka.

Mladost je istina silno ojačana, neprepoznatljivo jaka u odnosu na prošlu sezonu s povratkom čak 10 igrača koji su bilo poniknuli i ne tako davno igrali uz Savu. Među Žapce su se vratili podsjetimo - Luka Bukić, Ivan Marcelić, Josip Vrlić, Matias Biljaka i Konstantin Harkov (svi iz splitskog Jadrana), Franko Lazić (Jug Adriatic osiguranje), Ante Vukičević (Marseille), Ivan Buljubašić i Mislav Vrlić (Trieste), te Andrija Bašić (Waspo 98 Hannover).

No, s druge strane dojmljiv je i popis pojačanja Radničkog koji je doveo sljedeće igrače - Dušan Vasić (C. zvezda), Nikola Murišić (Eger), Petar Jakšić (Partizan), Radomir Drašović (Novi Beograd), Strahinja Rašović (Vasas), Radoslav Filipović (Oradea), Nikola Jakšić (Novi Beograd) i Duško Pijetlović (Radnički).

Čak petorica od novopridošlih igrača (braća Jakšić, vratar Filipović, S. Rašović i Drašović) su olimpijski pobjednici iz Pariza, što valja ipak naglasiti. Kvalifikacijska skupina u Kragujevcu u biti je daleko najteža od sviju ukupno četiri takve, a ne treba baš gledati niti na Vouliagmeni i BVSC kao momčadi koje nemaju šanse. Dapače, i ondje se krije poprilična opasnost. Sada, na papiru i 10-ak dana prije početka turnira, čini se da su najveći favoriti Mladost i Radnički. Inače, prema rasporedu natjecanja, baš je ogled Radnički - Mladost postavljen kao posljednji dvoboj cijelog turnira, u nedjelju navečer. U Kragujevcu se Zagrepčanima već sprema "pakleni doček".

Linker
05. rujan 2024 12:10