BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
TEŽAK PORAZ

Ovu je utakmicu na Poljudu bilo teško za gledati, rezultat izgleda predobro kako su Splićani igrali

Barceloneta je u Splitu u jednom trenutku imala vodstvo od 7:0. Pomalo nestvarno...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. veljača 2023. 21:01

JADRAN - BARCELONETA 5:9 (0:2, 0:4, 3:2, 2:1)

SPLIT - Plivalište Poljud. Suci: Colombo (Italija) i Stavridis (Grčka).

JADRAN: Marcelić, Burić 2, Marinić Kragić 1 (1-1), Čagalj 1, Butić, Pejković, Bukić 1, Tomasović, Zović, Dobud, Šetka, Dužević, Anić (15 obrana). TRENER: Jure Marelja.

BARCELONETA: Aguirre (16 obrana), Famera 2, Matković, Munarriz 2, De Toro, Larumbe 1 (0-1), Pavillard 1, Garcia, Tahull, Perrone 2 (1-1), Biel Lara, Bustos 1, Porter (0 obrana). TRENER: Elvis Fatović.

PETERCI: Jadran 1-1, Barceloneta 1-2.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 8, Barceloneta 10.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 2-9 (22%), Barceloneta 3-6 (50%).

Ovo je bilo malo teško za gledati. Zapravo, jako puno teško za gledati. Iako, sve je nalikovalo i na deja vu. Doista, barem je ovaj novinar vidio mnoštvo ovakvih utakmica hrvatskih i španjolskih momčadi. Klubova i reprezentacija. Nerijetko je ovako završavalo.

Užasavajuće dugačko razdoblje bez gola u napadu, suparnik odigra jak i visok presing, ne da "živjeti" našim igračima koji jednostavno ne uspijevaju probiti takvu vrst obrane. Iako se ona ponavlja iz utakmice u utakmice, nema tu velike mudrosti i promjena. Da, još je naravno suparnik uz sve i puno brži u plivanju.

Ovih poljudskih na koncu 9:5 za Katalonce izgleda, zvuči sjajno, predobro kako je to zapravo izgledalo. Uostalom, je li dostatno reći da je Barceloneta vodila 7:0! Ili da prve dvije četvrtine Jadran gola postigao nije. U biti, zamalo prve tri četvrtine jer je Burićev pogodak postignut u 22. minuti, dakle dvije minute prije kraja treće dionice. Uz sve, zamislite i sljedeće. Barceloneta je uspjela promašiti jedan peterac (vratnica točnije), a vratar Splićana Mate Anić je branio sjajno! Zamislite da nije imao čak 15 obrana, koliko bi tada Barceloneta vodila? Možda 17:0!

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

- Mi smo došli poprilično umorni u Split jer smo protekli vikend igrali završnicu Španjolskog kupa, tri utakmice u tri dana. Za nas je zato bio ključan dobar početak što smo i učinili. Stvarno, prve dvije četvrtine nismo primili niti jedan gol, vodili smo 6:0, kasnije poveli i 7:0. Poslije se vidio naš pad, ali teško se protiv nas vraćati i to nakon onakvog našeg vodstva.

Tako je nakon utakmice u kameru LEN.TV zborio Elvis Fatović, briljantni strateg Barcelonete koji s ovom momčadi dosad već ima 5 trofeja u Španjolskoj, a vodi Katalonce od ljeta 2021. Preuzeo ih je nakon OI u Tokiju. I momčad igra sjajno, a nema baš proračun poput Pro Recca, Vučićevog Novog Beograda, pa ni Olympiacosa ili Ferencvarosa.

- Nemamo se na što tužiti, dvije četvrtine nismo postigli gol, prvi smo dali tek u trećoj - rekao je Jure Marelja, strateg jadranaša nakon poraza.

- Fantastični vratari s jedne i druge strane. Barcelonetin kontranapad je bio sjajan, kolektivan. Visok presing koji su oni odigrali nam nije dao prostor za šut, a ono što smo i uspjeli pucati, to bi njihov vratar ‘pohvatao‘. Nismo imali šanse. Mogu jedino čestitati momčadi Barcelonete na odličnoj utakmici, a mi se spremamo za dalje - zaključio je trener Marelja.

Poljud posljednjih dana, bilo da se radi o travi ili vodi, nije baš sretno mjesto za splitski sport.

Linker
24. travanj 2024 21:39