BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
VATERPOLO LIGA PRVAKA

Pro Recco demonstrirao moć protiv silno oslabljenog Jadrana u Splitu: ‘Lagana pobjeda za nas‘

‘Imali smo stvarno velikih problema u rotaciji, jako nam puno igrača nedostaje i to se osjetilo‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. ožujak 2024. 20:31

JADRAN - PRO RECCO 10:13 (1:3, 1:3, 3:2, 5:5)

SPLIT - Plivalište Poljud. Gledatelja 700. Suci: Alexandrescu (Rumunjska) i Koryzna (Poljska).

JADRAN: Anić (6 obrana), Radan, Marinić Kragić 2 (1-1), Biljaka 1, Butić 2, Pejković, Pavlović, Harkov 1, Berehulak, Vrlić, Fatović 3, Dužević 1, Marcelić. TRENER: Jure Marelja.

PRO RECCO: Del Lungo (7 obrana), Di Fulvio, Zalanki, Cannella 3, Younger, Fondelli 2, Condemi 1, Echenique 1, Ivović 4, Kakaris, Iocchi Gratta 1, Hallock 1, Negri. TRENER: Sandro Sukno

PETERCI: Jadran 1-1, Pro Recco -.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 9, Pro Recco 12. ŽUTI KARTON: trener Sukno (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 4-11 (36%), Pro Recco 4-9 (44%).


Sve je nakon utakmice rekao u prvoj rečenici trener gostiju, Sandro Sukno.

- Lagana pobjeda za nas.

Doista, takva je i bila. Prvak Europe je pokazao i dokazao svoju klasu i u Splitu. Jadranaši su pak iznova iskazali euro-boljku koja je došla do izražaja i u prethodnom susretu, utakmici tada 1. kola četvrtfinalne skupine Lige prvaka, gostovanju kod Novog Beograda. Vrlo loš ulazak. U Beogradu je nakon prve četvrtine rezultat bio 5:1 za suparnika. Sada je isti rezultat dosegnut za suparnika nešto kasnije istina, sredinom druge četvrtine, ali ne mijenja ipak bitnije na stvari. Kada tako uđete u susret, kada se vrlo brzo primorani hvatati veliko rezultatsko zaostajanje, a s druge strane je najbolja momčad Europe... nije dobro. I rijetko kada dobro i može završiti. Sada na Poljudu definitivno nije.

U redu, valja biti iskren te utvrditi da se nije baš dogodilo silno veliko čudo. Pro Recco je i prije utakmice bio naglašeni favorit, neovisno medijsko-navijačkom bodrenju, sokoljenju našeg prvaka, što bi u konačnici i opet učinili. Realnost je međutim da je Pro Recco skuplja, kompletnija, jača i uigranija momčad bez doslovno i jedne slabije karike u tom lancu. Svi, ali baš i doslovno svi igrači Pro Recca bi, kada bi nastupali pod kapicom Jadrana, bili među vodećim igračima. To je ta silina i kvaliteta s kojom raspolaže trener Sandro Sukno na klupi Pro Recca. Svijet za sebe u odnosu na Jadran i bilo koju drugu hrvatsku momčad.

S druge strane trener Splićana Jure Marelja je uoči utakmice bio samo bremenit problemima. Osim što od ranije nema Bukića (lom ruke), Čaglja (na putu oporavka od mononukleoze), Amerikanca Gruwella (autoimuna bolest zbog koje se već vratio u SAD), sada su ostali i bez Crnogorca, ljevaka Đure Radovića koji je ozlijeđen. Istina, imaju novo lice u sastavu, australskog reprezentativca Marcusa Julian Berehulaka. Igrao je u 1. kolu SP u Dohi i protiv Hrvatske postigao 2 gola, vrlo dobar igrač, ali ne može se njim jednim nadoknaditi izostanak četvorice već navedenih.

Plivački se dojmivši jači i brži, s nametnutim jakim ritmom, izmjenom igrača Pro Recco je žestoko pritisnuo u prvih 16 minuta i tu napravio ključnu prednost. Jedina dva gola u prve dvije četvrtine od jadranaša su postigli Marinić Kragić (igrač više) i Harkov u zadnjoj minuti druge četvrtine. Kad smo spomenuli igrača više, taj dio igre jednako tako nije najbolje "klapao" kod Jadrana. U prve tri četvrtine 1-8. Nije osobito baš briljirao ni gost u tom dijelu igre i u istom praćenom razdoblju (2-6), ali su to obilato nadoknađivali "golovima iz igre", a prvenstveno njihov kapetan, Crnogorac Aleksandar Ivović. Još jedna kolosalna izvedba igrača kojeg znamo iz davnih vremena igranja u Jadranu iz Herceg Novom, pa i našem Jugu. Rijetko svestran igrač. Zna i može doslovno sve. U Splitu mu je samo šut bio 4-4, a gdje je tek njegova igra u obrani, pa asistencije...

U trećoj četvrtini je gost malo posustao, smanjio pritisak, jadranaši su uspjeli smanjiti s 2:6 na 5:7 (dva gola Butića i peterac Marinića Kragića), ali manje od 20 sekundi nakon tog smanjenja (5:7), kapetan Ivović odmah primiruje ambicije domaćina golom za vodstvo Pro Recca 8:5 uoči zadnje četvrtine. Pet minuta uoči kraja utakmice 9:5 za goste.

- Imali smo stvarno velikih problema u rotaciji, jako nam puno igrača nedostaje i to se osjetilo. Čestitam suparniku, odigrali su lijepu utakmicu, igraju jako dobro ove sezone. Za nas, poraz može biti manje-više prihvatljiv kada se uzmu u obzir problemi s kojima smo bili suočeni, brojne ozljede igrača. Ne mogu jasno biti zadovoljan porazom, to ne, ali bilo je i borbenosti s naše strane - nakon utakmice će Jure Marelja, trener Jadrana.

Splićani će sljedeću utakmicu u Ligi prvakam igrati ponovo u Poljudu, 2. travnja kada im u goste dolazi Marseille.

Linker
19. ožujak 2024 20:32