Rino Burić

 DAMIR KRAJAC Cropix
VATERPOLO

Rutinska pobjeda protiv Dinama koja ne znači ništa: Jug se oprostio od Lige prvaka

Dubrovčani su na svojem bazenu bili bolji od gruzijske momčadi
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 06. prosinac 2023. 20:32

JUG ADRIATIC OSIGURANJE - DINAMO 19:13 (5:5, 4:2, 6:2, 4:4)

DUBROVNIK - Plivalište Gruž. Suci: Matijašević (Crna Gora) i Bourges (Francuska).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Prkoča, Burđelez, Lazić 3, Bjelopera 1 (1-1), Vukojević 1, Daube 7, Cabanas 4, Kržić, Burić 2, Grgurević, Žuvela 1, Jurišić (6 obrana). TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

DINAMO: Razmadze (10 obrana), Vešaguri, Ahvlediani, Džihtisiarenka 1, Tekelašvili, Vapenski 3 (1-1), Jahaia 1, Tankosić 2 (1-1), Imnaišvili, Magrakvelidze 2, Mališau, Pješivac 4, Gvetadze. TRENER: Dejan Stanojević.

PETERCI: Jug Adriatic osiguranje 1-1, Dinamo 2-2. OSOBNE POGREŠKE: Jug Adriatic osiguranje 13, Dinamo 11. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Grgurević (24), Tekelašvili (30), Kržić (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug Adriatic osiguranje 7-10 (70%), Dinamo 5-11 (45%).


Na blagdan svetog Nikole i Dan branitelja Dubrovnika, Jug Adriatic osiguranje je dočekao Dinama iz Tbilisija, zabilježio pobjedu, a nastavak nadmetanja u Europi potražit će na proljeće 2024. u Eurokupu. Utješno je to natjecanje jer nakon godina i godina, jugaši neće igrati završni dio Lige prvaka. Trofejni Maro Joković je dobio odmor, u zapisniku nije bilo ni centra Djerkovica, a vratar Toni Popadić je svoje mjesto prepustio mladom Jurišiću. Gosti su bolje ušli u susret s dva pogotka korpulentnog centra Pješivca i Vapenskog (1:3). Naučili su se jugaši na obrane Popadića, a kad ga nema na vratima tada i momčad iz Tbilisija može u prvoj četvrtini postići pet pogodaka!

Prvi put je domaćin poveo golom Rine Burića za 7:6 u 11. minuti, koji je spretno s dva metra pogodio i za 8:6 i tu je prići bio kraj jer jugaši se više nisu šalili. Napokon se u reprezentativnom svjetlu ukazao i Španjolac Cabanas koji je, kao i Amerikanac Daube, do 13:8 postigao četiri pogotka. Rezultat trećeg dijela (6:2) je i realan odnos svih kvaliteta i znanja ove dvije momčadi. Daube nastavio je "trpati" i u posljednjem dijelu utakmice u kojemu se u strijelce, iz peterca, upisao i mlađahni Luka Bjelopera. Kod gostiju, očekivano najbolji bili su igrači iz Srbije, te Crne Gore predvođeni kao ormar širokim centrom Stefanom Pješivcem. Jug? Utakmicu je morao odigrati, ali to ga ne opravdava za "pospani" ulazak u susret. Jugaši nisu ušli među osam najboljih u Ligi prvaka, ali su sada među glavnima za naslov u Eurokupu.

U drugoj utakmici 6. kola B skupine, Olympiacos - Pro Recco 10:11 (2:1, 3:2, 3:3, 2:5). U dvoboju hrvatskih trenera, Hrvoja Koljanina i Sandra Sukna, jači je i opet bio Sukno, i to za gol Di Fulvija samo sekundu prije kraja. Za Grke je Bijač imao 9 obrana, dok su Lončar i Bušlje ostali bez napadačkog učinka.

Konačan poredak: Pro Recco 18, Olympiacos 11, Jug Adriatic osiguranje 7, Dinamo 0.

Linker
05. ožujak 2024 13:15