Luka Bukić u akciji

 NENAD DUGI Cropix
JUG AO U LIGI PRVAKA

Samo su tri mjesta za Final 8 i zato večeras protiv Brescije nema prostora za kiks

Imali smo dobru atmosferu protiv Jadrana prije i tijekom utakmice, a nadam se pomoći i s tribina
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. studeni 2022. 09:38

Davor Buconić
Nakon Jadrana u utorak, ova nam je srijeda nudi i početak natjecanja u skupini B Lige prvaka. Društvo u kojem i naš prvak, Jug AO. Skupina Gospara ove je godine, za razliku od prošle vrlo jaka i pitanje za dobar novac je tko će iz skupine B na Final Eight u Beogradu? Talijanski doprvak Brescia, pa dvije najbolje mađarske momčadi, Ferencvaros i OSC, izvanredno neugodan Marseille, ali i katalonski Sabadell, koji je prije nekoliko dana nanio prvi prvenstveni poraz Barceloneti nakon pet i pol godina, te na sve to još i europski doprvak, veliki kandidat za naslov prvaka Europe, Novi Beograd?

To još uvijek nije sve. Upravo poradi podatka da je u ovoj skupini Novi Beograd, kojem je kao domaćinu završnog turnira mjesto zajamčeno, to nadalje znači kako će iz ove skupine još “samo” tri momčadi. Brescia, prvi Jugov suparnik, sigurno je jedan od jačih kandidata za završni turnir. Stigli su Talijani iz trećeg kruga kvalifikacija, pobijedili Vasas u obje utakmice i potvrdili tako još jednom svu snagu talijanskog klupskog vaterpola.

- Oni su fantastična momčad koja je ušla odlično u sezonu kroz kvalifikacije Lige prvaka pokazavši već sada visoku razinu forme. Tu su talijanski reprezentativci, kandidati za reprezentaciju. Brescia ima dva sjajna ljevaka, našeg Konstantina Harkova i Borisa Vapenskog, na centru im je Srbin Đorđe Lazić. Mi bismo trebali podići razinu igre, ako gledamo našu utakmicu protiv Jadrana u kojoj smo bili solidni, ali za Bresciu bismo trebali biti i bolji. Posebno ako želimo doći do pobjede - napominje Vjekoslav Kobešćak, trener jugaša uoči večerašnje (19.00) utakmice u Gružu.

Treba pomoć gledatelja

Brescia je prošle subote poražena od Pro Recca 7:4. Igrači trenera Sandra Sukna zatvorili su kontru Brescie, odlično onemogućili tranziciju iz obrane u napad u čemu je Brescia inače izvanredno jaka. Igraju agresivno u obrani, fizički zahtjevan vaterpolo. U ovom talijanskom derbiju obrana Pro Recca zaustavila je napad Brescie.

- Problema u momčadi i ozljeda za sada nemamo i nadam se kako će tako biti i do srijede navečer. Imali smo prije utakmice s Jadranom i susret s KPK-om, gdje smo odmarali četvoricu iskusnijih igrača pruživši priliku mladima. Toga će sigurno biti još. Imamo niz od jedne jake pa potom jedne lakše utakmice i nastavit ćemo dalje u tom ritmu. Sada smo svi fokusirani na Talijane, trebamo napraviti dobru pripremu utakmice i predvidjeti što više mogućih situacija - dodaje trener Kobeščak, koji se osvrnuo i na skupine Lige prvaka i želje dubrovačkog kluba.

- Naš cilj je kroz skupinu B doći do završnice što s obzirom na sastav neće biti nimalo lako. Naglasio bih iznimno dobru atmosferu protiv Jadrana prije i tijekom utakmice, a nadam se pomoći i s tribina. Utakmica je u dobrom terminu i vjerujem da će nam gledatelji pomoći i više nego protiv Splićana i da ćemo tako zajedno doći do super važnih prvih bodova - zaključio je trener dubrovačkih vaterpolista.

Ipak se igra u Berlinu

Pripomenimo ujedno, glede ove skupine, da će se utakmica Spandau 04 - Novi Beograd, po svemu sudeći, ipak odigrati. Naime, proteklog tjedna je iz berlinskog kluba stigla informacija da im je čak sedam igrača zaraženo koronavirusom, te da će vjerojatno morati otkazati utakmicu. To bi, pak, značilo administrativni poraz 10:0. Nova vijest potvrđena iz Berlina govori da će se utakmica odigrati, a sad s kojim će uopće snagama, s koliko igrača i u kakvoj formi Spandau 04... Malo teže pitanje. Čak i da je sve u redu, bili bi lagan plijen Novog Beograda, a ovako je samo za očekivati uvjerljivu pobjedu srpske momčadi.

Linker
26. travanj 2024 11:21