DUSAN MILENKOVIC/ATA IMAGES/PROFIMEDIA Dusan Milenkovic/Ata Images/Profimedia
Prošao i Ferencvaros

Sukno i njegov Pro Recco izborili finale Lige prvaka nakon boljeg raspucavanja protiv Olympiakosa

U raspucavanju peteraca nisu griješili igrači talijanskog prvaka, za razliku od Dimoua i Gkillasa
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. lipanj 2024. 22:57

Kakva polufinala završnog turnira vaterpolske Lige prvaka na Malti. Oba su riješena tek petercima, a epilog je da će u petak u finalu za krunu igrati Pro Recco i Ferencvaros.

Talijanski vaterpolski stroj, momčad trenera Sandra Sukno, veliki Pro Recco ušao je i četvrtu uzastopnu godinu u finale Lige prvaka svladavši Olympiacos trenera Hrvoja Koljanina, te Bijača, Lončara i Bušlje. Ali... to se dogodilo teškom mukom i tek raspucavanjem peteraca.

Početak nije slutio na takav kraj. Naime, Grci su prvi gol na utakmici postigli tek tri minute prije kraja druge četvrtine, u poluvremenu su još uvijek zaostajali 4:2. No, već nakon dvije minute treće dionice, golovima Fountoulisa i Papanastasioua, grčki je prvak poravnao (4:4) i od tada se vodila potpuno ravnopravna "bitka". Imao je Pro Recco vodstvo 7:5 nakon treće dionice, pa i 8:6 šest minuta do kraja, da bi tada Grci došli na prag pobjede, prvi put na utakmici povevši 9:8 malo više od dvije minute do kraja. Već u sljedećem napadu je Di Fulvio s igračem više izjednačio na 9:9 i to je bio rezultat nakon 32 minute u kojima je naš Marko Bijač imao čak 13 obrana! U raspucavanju peteraca nisu griješili igrači talijanskog prvaka, za razliku od Dimoua i Gkillasa.

Dostatno za prolazak dalje momčadi iz Recca, predgrađa Genove.

U drugom susretu je Novi Beograd bio u jednom trenutku u bezizglednom položaju. Naime, pred kraj treće četvrtine su ostali bez najboljeg strijelca, Španjolca Alvara Granadosa (treća osobna), ali u zadnjoj minuti i bez ponajboljeg igrača, Filipa Filipovića i to zbog brutalnosti. Za njega kraj utakmice, ali i kraj igračke karijere jer nema pravo nastupa u susretu za treće mjesto, dok je Ferencvaros dobio 4 minute igrača više i peterac. Mađari su poveli 12:10, tako ušli u zadnjih osam minuta, ali nakon dvije minute igre, Novi Beograd je s igračem manje(!) uspio poravnati na 12:12. Štoviše, imali su kod 13:13 u završnim sekundama i zadnji napad na utakmici.

U raspucavanju peteraca resudan je bio posljednji izvođač za Novi Beograd. Udarac Skoumpakisa obranio je vratar Soma Vogel i odveo Ferencvaros u finale.

Rezultati polufinala:

Pro Recco - Olympiacos 13:11 (3:0, 1:2, 3:3, 2:4 – 4:2 5m)

Ferencvaros - Novi Beograd 18:17 (4:4, 3:2, 5:4, 1:3 – 5:4 5m)

Finalna utakmica Pro Recco - Ferencvaros na rasporedu je u petak u 21.00 sat.

Linker
05. rujan 2024 20:36