PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
PORAZ SPLIĆANA

Umjesto fešte - razočaranje: Jadran u derbiju Lige prvaka poražen od Olympiacosa, Grci su bili prejaki

Nakon Ferencvarosa i Juga, momčad Mile Smodlake nije uspjela skinuti još jednog ‘teškaša‘
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 23. veljača 2022. 20:55

JADRAN - OLYMPIACOS 12:16 (2:4, 3:3, 3:5, 4:4)

SPLIT - Bazen na Poljudu. Suci: Severo (Italija), Ohme (Njemačka).

JADRAN: Podrug (1 obrana), Burić 1, Marinić Kragić 3 (1), Čagalj, Butić 2, Pejković 1, Bukić 1, Harkov 3, Delić, Dobud, Šetka 1, Dužević, Anić (7 obrana). TRENER: Mile Smodlaka.

OLYMPIACOS: Bijač (4 obrane), Grammatikos, Gkillas 1, Genidounias 4, Fountoulis 2 (1), Gouvis, Dervisis 1, Bušlje 2, Mourikis 1, Filipović 2 (1), Kolomvos 3, Zerdevas. TRENER: Theodoros Vlachos.

PETERCI: Jadran 1-1, Olympiacos 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 11, Olympiacos 15. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Fountoulis (14), Gouvis (29), Burić (30), Pejković (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 7-11 (63%), Olympiacos 6-7 (85%).

Jadran je uvjerljivo poražen od Olympiacosa na Poljudu. Unatoč nadanjima da bi nakon Ferencvarosa u prethodnom kolu Lige prvaka, te Juga u prvenstvu Hrvatske, mogli skinuti još jednog europskog "teškaša" na svom bazenu, dogodilo se veliko razočaranje. Grčki je klub, naime, potpuno nadigrao splitski sastav, koji je pao gotovo bez otpora. Igrači Olympiacosa su bušili vratara Anića sa svih strana, puno puta kad nije bilo isključenja. Ili se kasnilo u blok ili je prolazilo pored Anića. S takvom poroznom obranom i napadu se bilo teško posložiti, tek u 19. minuti pao je prvi pogodak (Harkov) s ravnopravnim brojem igrača u bazenu.

- Otvorili smo dosta dobro, čvrsto u obrani, ali nismo dobili od vratara što smo očekivali, a tako je teško dobiti utakmicu - rezimirao je trener jadranaša Mile Smodlaka.

Olympiacos je nakon uvodnog pogotka Šetke, odgovorio s četiri u nizu za 1:4 u 8. minuti. Prednost gostiju bila je stabilna, osim sredinom druge četvrtine kad je Butić smanjio na 4:5 pogodivši s desne strane iznad glave Bijača, a Marinić Kragić iz peterca za 5:6.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

Bijač čak nije skupio previše obrana (4), nije niti trebao, jer je imao raspoložene suigrače i nemaštovite suparnike. Kad je Genidounias u 21. minuti drugi put realizirao kontru za 6:10, postalo je jasno da će Olympiacos slaviti. U posljednjoj četvrtini je u nekoliko navrata bilo i pet viška za goste.

- Nakon dva poraza bilo je vrijeme za pobjedu - rekao je strateg gostiju Theodoros Vlachos i nastavio.

- Dobro smo se pripremili, Jadran je u formi, tako da sam očekivao tešku utakmicu. Bili smo izuzetno koncentrirani i agresivni.

Linker
20. travanj 2024 16:47