ANTE CIZMIC Cropix
SJAJAN REZULTAT

Velika radost na Poljudu: Splićani dobili regionalni klasik i ušli među osam najboljih u Europi

Jadranu se za prolazak u četvrtfinalnu skupinu Lige prvaka poklopio i drugi rezultat u skupini
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. studeni 2023. 20:48

JADRAN SPLIT - JADRAN HERCEG NOVI 16:14 (2:3, 3:2, 7:5, 4:4)

SPLIT - Plivalište Poljud. Suci: Alexandrescu (Rumunjska) i Dervieux (Francuska).

JADRAN SPLIT: Anić (13 obrana), Čagalj 1, Marinić Kragić 4 (1-1), Biljaka, Butić 1, Pejković, Bukić 5, Harkov 1, Đ. Radović 3, Vrlić, Fatović 1, Dužević, Marcelić. TRENER: Jure Marelja.

JADRAN (HN): Đurović (3 obrane), Holod 1, Vučurović, Vukičević, Vujović 1, D. Radović 3, Nagaev 6 (1-1), M. Gardašević 1, Vujičić, Sladović 2, Čaraj, V. Radović, I. Radović (0 obrana). TRENER: Petar Radanović.

PETERCI: Jadran 1-1, Jadran (HN) 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 15, Jadran (HN) 8. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Biljaka (27), Pejković (30), Čagalj (31). CRVENI KARTON: Kliškinjić, pomoćni trener Jadrana S. (27).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 5-6 (83%), Jadran (HN) 5-13 (38%).

"Nima Splita do Splita..." vele stihovi. Mogli bi se nadovezati, pa u vaterpolskom kontekstu ispisati - "ni Jadrana do splitskog Jadrana". Naime, onaj drugi Jadran, crnogorski, iz Herceg Novog predodređen je gledati u leđa hrvatskom prvaku. Ove sezone sigurno. Treća je ovo utakmica bila i treći poraz crnogorskog prvaka od našeg Jadrana. Ovo je već lagano nabijanje kompleksa. Točno doduše da su to sve bile ne odveć jednostavne pobjede, ali su pobjede. Sve do jedne. No, pustimo se toga. Ono najbitnije s poljudske utakmice jest da se ovom pobjedom splitski Jadran plasirao u krug najboljih 8 sastava Europe! Splićani su kolo prije kraja nadmetanja u skupini C, u prvom dijelu Lige prvaka, osigurali drugo mjesto koje na proljeće jamči nastavak, tada u četvrfinalnoj skupini. Za takvo što je valjalo svladati Hercegnovljane, ali i navijati za Mađare protiv Srba što nam nikada nije teško palo. I nisu nas razočarali.

Ferencvaros se malo poigrao protiv Crvene zvezde 20:6 (4:3, 5:1, 5:0, 6:2).

image
ANTE CIZMIC Cropix

Jure Marelja (trener Jadrana):

- Ušli smo malo s nekim pogreškama koje su bile rezultat jednostavno pretjerane želje. Želje da se što prije zabije gol, povede, a uvijek kad se tako krene dogodi se deficit rezultatski. Ovo je pobjeda u prvom redu mirnoće u napadu, zatim pouzdane kretnje u obrani koje su prevladale činjenicu da smo ipak imali dvostruko više isključenja naših igrača nego suparničkih. Tomu unatoč smo uspjeli pobijediti s dva gola razlike. Pokazujemo dakle da kada smo mirni, staloženi i koncentrirani, možemo protiv puno vanjskih i unutarnjih nekih remetilačkih faktora igrati. U redu, primiti 14 golova je ono što nnije dobro, to je previše. Prvi naš cilj za ovu sezonu je bio upravo ovo, ući u najboljih 8. Drugi cilj je plasman u završnicu Premier lige što smo praktički također već ostvarili, ali želimo u sljedećoj utakmici, a ta je opet protiv Jadrana iz Herceg Novog zadržati to prvo startno mjesto u doigravanju. Onda ide sad skoro i Kup. U prosincu se dosta toga dakle ‘slaže‘ i drago mi je da je u prvom redu momčad pokazala mirnoću, staloženost i zrelost.

Luka Bukić (Jadran Split):

- Vrlo važna utakmica i pobjeda s kojom smo se kvalificirali za sljedeću etapu Lige prvaka. Ovo je treći put da smo igrali s njima ove sezone, te smo jako sretni da smo ih i treći put dobilii.

Petar Radanović (trener Jadrana iz Herceg Novog):

- Dobro smo ušli u utakmicu, međutim jako je teško igrati protiv splitskog Jadrana četiri četvrtine. To je momčad koja ima vrhunskog centra kakav je Vrlić, a čak je i Dužević izrastao u izuzetno dobrog centra. Onda morate biti plitko u zoni protiv takvih centara, kada je zona plitka, primiče se suparnikova vanjska linija. E, kada su njima šuteri poput Bukića, Harkova, Marinića Kragića, Đure Radovića u ovakvom danu kakav su sada imali..., tu je jako teško obranu konsolidirati. Mislim da je to na kraju presudilo.

Linker
09. svibanj 2024 18:32