TOM DUBRAVEC Cropix
VATERPOLO

Ždrijeb Lige prvaka i Eurokupa: Jadran preko Oradee do elite, Mladost domaćin uz Savu, Solaris ide u Šabac

Odličan ždrijeb Lige prvaka za Splićane, Mladost nije bez šansi u Zagrebu i to ne samo stoga što su domaćini
Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. listopad 2022. 14:06

Sjajan je bio za vaterpoliste splitskog Jadrana ples kuglica na ždrijebu parova 3. kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka u švicarskom Nyonu. Naime, Splićani su za suparnika izvukli vrlo prosječan rumunjski sastav Oradee, pa vjerojatno ne griješimo ako Jadran već sada uvrštavamo u Ligu prvaka.

Parovi 3. kruga kvalifikacija, a koji se igraju u dvije utakmice su: Jadran - Oradea, OSC Budimpešta - Panionios, Noisy-le-Sec - Vouliagmeni i Vasas - Brescia. Prve su utakmice na rasporedu 29. ovog mjeseca u gradovima prvospomenutih momčadi, dakle u slučaju Jadrana u Splitu, jasno. Uzvrat je na rasporedu 5. studenog. Daleko najneizvjesniji, najjači par je onaj Vasasa i Brescie, a vrlo blizu tomu je i par koji čine francuski Noisy-le-Sec našeg reprezentativnog kapetana Ivana Krapića i prvog strijelca Francuske lige, Antonija Petkovića protiv atenskog Vouliagmenija. (dba)



Ždrijeb 2. kvalifikacijskog kruga Eurokupa: Mladost domaćin uz Savu, Solaris ide u Šabac

Osim ždrijeba Lige prvaka, vaterpolski je tjedan započeo i sa ždrijebom 2. kvalifikacijskog kruga Eurokupa ili drugog po snazi kontinentalnog klupskog nadmetanja. Ždrijeb je odredio sastave skupina, ali i domaćinstva natjecanja, pa će tako jedan od domaćina turnira biti Zagreb odnosno Mladost što Žapcima ipak malo olakšava posao.

Mladost će tako biti domaćin skupine D, teče ugostiti Honved, kotorski Primorac, solunski PAOK i Mediterrani iz Barcelone. Solaris ide u goste, i to u Šabac gdje ih osim istoimenog domaćina čekaju još Jadran iz Herceg Novog, Trieste i francuski Pays d‘Aix.

Termini održavanja ovih dviju skupina su 27. do 30. listopada 2022., a dvije prvoplasirane momčadi će se kvalificirati u osminu finala. Ostale momčadi završavaju svoj europski dio sezone.

Mladost nije bez šansi u Zagrebu i to ne samo stoga što su domaćini. Honved puno jače zvuči imenom nego kvalitetom, iako se kada su Mađari u pitanju radi o solidnoj momčadi. Međutim Kotorani, Katalonci, kao i Solunjani nisu baš odveć visokokvalitetni sastavi.

Solaris bi mogao imati više problema. Talijanski Trieste (Buljubašić, Bego, M. Vrlić) je prošle sezone bilo najugodnije iznenađenje Serije A1, došli su do polufinala doigravanja, a momčad nisu odveć izmijenili. Jadran (HN) je prvak Crne Gore, istina oslabljen, ali još uvijek za Solaris dosta opasan. Šabac ima prevrtljiv dio početka sezone, iako su po kvaliteti pojedinaca jači od onog što su dosad pružili. Pays d‘Aix jedna od boljih momčadi iz Francuske lige koja je sve jača, bolja, a ovog trenutka možda generalno i jača od Prvenstva Hrvatske. Ondje su ljetos došli baš iz Solarisa Nikola Štrkalj, te iz splitskog Mornara BS Marin Vrdoljak, plus američki reprezentativac Thomas Dunstan.

Linker
27. travanj 2024 04:39