NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix
PRVENSTVO HRVATSKE

Čudesna igra Žabaca! Fantastična Mladost nadoknadila minus 4 iz Zagreba i plasirala se u polufinale

Žapci su došli u Šibenik na uzvrat nakon što su tjedan dana ranije izgubili 13:9
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. ožujak 2024. 22:05

SOLARIS - MLADOST 9:14 (3:4, 1:1, 2:4, 3:5)

ŠIBENIK - Plivalište Crnica. Gledatelja 250. Suci: Radičević i Blašković (obojica iz Dubrovnika). Opunomoćenik: Tiozzo (Split).

SOLARIS: M. Šparada (13+1 obrana), Bralić, Brajković, R. Akrap 1, Jakovčević, Petković 2 (0-1), D. Akrap 2, Pelicarić 2 (1-1), Vrdoljak 2 (0-1), Bulat, N. Burburan, T. Šparada, L. Štrkalj, Babara. TRENER: Denis Seferović.

MLADOST: Jurlina, J. Bušić 1, Bučević, Solje, Gluhaić 2 (0-1), J. Penava 3 (1-1), Koprčina 3, Rakovac 2, Mijić 3 (1-1), Bajić, Herceg, Jajčinović, Sunara (8+2 obrane), T. Bušić. TRENER: Damir Vincek.

PETERCI: Solaris 1-3, Mladost 1-3.

OSOBNE POGREŠKE: Solaris 7, Mladost 12. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Solje (23), Bajić (32). CRVENI KARTON: Pavo Marković, pomoćni trener Mladosti (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Solaris 5-9 (55%), Mladost 3-4 (75%).


Čudo se dogodilo u Šibeniku! Iako, valja biti oprezan ipak kada se piše o vaterpolistima Mladosti, što smo doduše i naglašavali u najavi uzvratne utakmice četvrtfinala Prvenstva Hrvatska kada smo spomenuli jednu dobru staru - "nikad ne podcjenjuj Mladost".

Naime, Žapci su došli u Šibenik na uzvrat nakon što su tjedan dana ranije izgubili 13:9, čak 4 gola razlike od Šibenčana. Malene su ima šanse dane za plasman u četiri najbolje momčadi Hrvatske. U biti, vjerojatno su u to najviše ili jedino vjerovali Žapci i njihov trener, te stručni stožer. Upravo su to i učinili. Mladost je pobijedila Solaris u Krešimirovom gradu, "zavila Crnicu u crno", slavili su Zagrepčani s 5 pogodaka i otišli u polufinale državnog prvenstva. Zagrepčani su nedvojbeno odigrali najbolju utakmicu možda i cijele sezone, a definitivno najpožrtvovnije, s najviše utrošene energije, truda, enormnog plivanja, puno rada u bazenu i praktički s 32 minute presinga! Gotovo nevjerojatno da se to može izdržati, ali baš je to načelno i bila jedina šansa mladostaša.

Gosti iz Zagreba su vodili doslovno cijelu utakmicu, stalno i žestoko pritiskali igrajući visok presing, ne dopuštajući Šibenčanima "disati"m a ne razviti igru. No, valja istaknuti da je i suparnik bio na visini, zapravo cijela utakmica je bila perfektna, kolosalna. Privukla je i solidan broj gledatelja, čak i Funcute na tribine. Susret s ukupno 6 peteraca od kojih je polovica obranjena.

Mladostaški čuvar mreže Eugen Sunara čak dva i to dotad nepogrešivim kod kaznenih udaraca, Vrdoljaku i prvom strijelcu lige, Petkoviću. U prvoj četvrtini je Mladost dolazila do dva gola plusa (3:1 i 4:2), ali smanjivali bi domaćini. Uspjeli su jednom i izjednačiti (4:4), no na kraju treće Mladost je vodila 9:6, a u drugoj minuti zadnje dionice dostigla zaostatak iz Zagreba (10:6). Solaris je smanjio na 10:8 pet minuta do kraja, ali Žapci ne posustaju i ne odustaju. Na četiri razlike su ponovo (13:9) samo dvije minute do kraja, da bi Osječanin, ljevak David Mijić pogodio minutu i pol do kraja za 14:9. Imao je Solaris još dva napada, zadnji s igračem više jer je sada Solaris tražio spas, ali nije dao vratar Sunara i prijatelji ispred njega. Sjajna utakmica i velika pobjeda Mladosti koja će se u polufinalu Prvenstva Hrvatske sastati sa splitskim Jadranom.

Linker
19. ožujak 2024 22:05