Vjekoslav Kobešćak

 DAVOR PONGRACIC Cropix
VJEKOSLAV KOBEŠĆAK

‘Došli smo pred zid, ali definitivno ćemo učiniti sve da nastavimo ovu seriju i da ostanemo u utrci za naslov‘

Branitelj naslova prvaka države dočekuje utakmicu u kojoj se za Gospare nameće imperativ pobjede
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 08. svibanj 2023. 15:58

Dubrovački Jug Adriatic osiguranje u ovoj seriji za prvaka države, igra za 18. naslov. Splitski Jadran igra za svoj premijerni trofej u Prvenstvu Hrvatske. Rezultat je trenutačno na strani Jadrana, vode 2:1, veliki teret je na leđima jugaša u čiju korist govori dosadašnja tradicija. Očekuje se super zanimljiva utakmica, "frcat" će iskre na sve strane, pjenit će se u Gružu, ulog je i za jednoga i za drugoga, najveći mogući.

Pa ipak, bez obzira na veliku važnost susreta pred nama, u dubrovačkom klubu i momčadi ne osjeća se važnost imperativne utakmice. Velika šteta je što će se u isto vrijeme dok se bude igralo u bazenu u Gružu igrati i dvije košarkaške utakmice. Gledatelji će se podijeliti između treće i odlučujuće utakmice za prvaka Hrvatske u košarci za žene, Ragusa - Trešnjevka (18.00 sati), te nešto kasnije (20.00), također pod dubrovačkim koševima utakmice posljednjeg kola Prve lige - Lige za prvaka, Dubrovnik - Zagreb. Dubrovački prijatelji sporta morat će se podijeliti na one koji će poći na gruški bazen i na one koji će košarku pratiti s tribina Sportske dvorane u Gospinom polju.

Što od vaterpolskog, sada već lagano novog "El Clasica" očekuje Jugov trener Vjekoslav Kobešćak?

- Vjerojatno još jednu tešku utakmicu, neizvjesnu i vrlo kvalitetnu. Iskreno se nadam da možemo očekivati i puno boljeg Juga, puno bolju igru od one naše iz trećeg susreta u Splitu koja nije bila, s naše strane, dobra za ovu finalnu seriju. Ustvari to je bila naša najslabija utakmica u susretima za prvaka.

- Sada smo došli pred zid, gubimo 2:1 i kako bi produžili seriju, kako bi ostali u igri za naslov moramo ovu četvrtu, našu dubrovačku, pobijediti. U svakoj utakmici finala smo dobro počeli, u sve tri prve četvrtine smo vodili, ali kasnije su dolazili naši problemi. Tu bi ipak naglasio, ne samo zbog nas. Jadran pokazuje svoju širinu, pokazuje svoju glad za pobjedom i naslovom, energiju koju imaju pogotovo u drugom dijelu ove sezone. Bez obzira što smo ih pobijedili u dosadašnjim finalima u tri različita natjecanja, svaki put je to bilo sve teže i teže, a ovaj put je najteže s njima igrati i osvojiti prvenstvo Hrvatske.

Doista, jugaši su ove samo sezone svladali jadranaše u finalima Superkupa, Hrvatskog kupa i Premier lige. U konačnici, slavili su Gospari i u finalu prošlog prvenstva, pa bi tako gledano mogli zapisati činjenicu da je Jug Adriatic osiguranje slavio protiv Jadrana u sva četiri prijašnja finala.

- Ma, izazov je tu, a naša želja za uspjehom je neupitna. Veliki je ulog u igri. Želja nam je nastaviti, u već dosad uspješnoj sezoni. Igrati za državni naslov je velika stvar za našu momčad. U sezonu smo krenuli s velikim problemima, a uspjeli smo biti konkurentni za svaki trofej, osvojili smo sva tri dosad završena. Definitivno ćemo učiniti sve da nastavimo ovu seriju i da ostanemo u utrci za naslov - gotovo je u dahu rekao trener Jug Adriatic osiguranja, Vjekoslav Kobešćak.

Ipak, s kolikim se entuzijazmom i ozbiljnošću prilazi u Dubrovniku ovom susretu, još jedan zanimljiv podatak. Kako u Gružu i za sastav domaćina više nema popravnog u slučaju neuspjeha, u klubu odlučili širom otvoriti vrata tribina. Dobro će doći i osmi igrač. Naslov prvaka je još u prebogatoj jugaškoj riznici, ali Jadran je korak da krunu večeras oko 20 sati preuzme i preseli na Poljud.

Linker
18. travanj 2024 03:38